Ένα βίντεο στο οποίο η πρώην πρώτη κυρία της Γαλλίας, Κάρλα Μπρούνι φαίνεται να μέμφεται την επιδημία του κοροναϊού και να κάνει ατυχή αστεία με την ασθένεια, έκανε τον γύρο των social media το Σαββατοκύριακο.

Η Κάρλα Μπρούνι, σύζυγος του πρώην προέδρου της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, παραβρέθηκε σε μια από τις τελευταίες επιδείξεις της εβδομάδας μόδας του Παρισιού, στις 28 Φλεβάρη, στο ντεφιλέ του οίκου Celine, πριν ακυρωθούν η μία μετά την άλλη όλες οι δημόσιες εκδηλώσεις εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού.

Ιδιαίτερα ευδιάθετη, η Κάρλα Μπρούνι ακούγεται να κοροϊδεύει όσους ανησυχούν για τον κοροναϊό – καθώς ακόμη τότε, η Γαλλία δεν είχε βιώσει τις συνέπειες της πανδημίας που οδήγησαν την κυβέρνηση να θέσει τη χώρα σε αυστηρή καραντίνα.

«Ανήκουμε στην παλιότερη γενιά, δεν φοβόμαστε τίποτα.  Δεν είμαστε φεμινίστριες, δεν φοβόμαστε τον κοροναϊό» ακούγεται να λέει η Κάρλα Μπρούνι σε κάποιον γνωστό της, τον οποίο και φιλάει επιδεικτικά, προκειμένου να δείξει πως δεν την φοβίζει η πανδημία.

Λίγα λεπτά αργότερα, η Κάρλα Μπρούνι όμως θα συνεχίσει το κακόγουστο χιούμορ της, για μια κατάσταση που έφερε τη Γαλλία αντιμέτωπη με μια εμπόλεμη κατάσταση, όπως την χαρακτήρισε στο διάγγελμά του ο Εμανουέλ Μακρόν.

Η σύζυγος Σαρκοζί εμφανίζεται να βήχει δυνατά και επιδεικτικά, ξεσπώντας σε υστερικά γέλια, θέλοντας να αστειευτεί με όσους ανησυχούν για την μετάδοση του κοροναϊού.

Pascal Riché

@pascalriche

Pire que la vidéo de Griveaux.

Embedded video

4,495 people are talking about this

Θύελλα αντιδράσεων

Τα σχόλια στο διαδίκτυο ήταν πολλά, με τους Γάλλους να αισθάνονται προσβεβλημένοι από την συμπεριφορά της και χωρίς να προσφέρουν ελαφρυντικά στην Κάρλα Μπρούνι, αφού το βίντεο είναι δύο εβδομάδων.

«Είναι χειρότερο και από τους Griveaux» παρατηρεί κάποιος, αναφερόμενος στην αποκρουστική σάτιρα γαλλικής εκπομπής πριν από δυο εβδομάδες για τον κορωνοϊό στην Ιταλία.

«Και ο Χρυσός Φοίνικας της γελοιότητας απονέμεται στην Κάρλα Μπρούνι», σχολιάζει άλλος χρήστης του Twitter, παρακολουθώντας την αντίδραση της πρώην Πρώτης Κυρίας.

 

Η δημόσια απολογία της Κάρλα Μπρούνι

Η διάδοση του βίντεο από την εβδομάδα μόδας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσα στο Σαββατοκύριακο, ανάγκασε την Κάρλα Μπρούνι να ζητήσει συγγνώμη, κάνοντας λόγο για «αστείο της στιγμής, κάτω από συγκεκριμένο πλαίσιο και προς ένα συγκεκριμένο άτομο».

Παρότι ζήτησε συγγνώμη από όσους ένιωσαν προσβεβλημένοι από την συμπεριφορά της, η Κάρλα Μπρούνι υποστήριξε πως το βίντεο ήταν μονταρισμένο εσκεμμένα, ώστε να δείχνει ακόμη πιο απαξιωτικό.

«Εκτός περιεχομένου, το αστείο μπορεί να μετατραπεί σε αγνωμοσύνη» σημείωσε η καλλιτέχνις.

«Καλή δύναμη σε όλους σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς» έλεγε κλείνοντας το μήνυμά της η Κάρλα Μπρούνι.