Το δικό του μήνυμα ελπίδας και δύναμης έστειλε ο καταξιωμένος Ιταλός σκηνοθέτης Oliver Astrolog στην Ιταλία, η οποία δέχεται παγκοσμίως το χειρότερο πλήγμα από την πανδημία του κοροναϊού.

Ο Oliver Astrologo αιχμαλώτισε με την κάμερα του την ομορφιά των άδειων χώρων της Ιταλίας τις ημέρες που ο κόσμος υπακούει στις παροτρύνσεις να παραμείνει σπίτι του για να μη συμβάλει στη μετάδοση του κοροναϊού.

Το μικρού μήκους φιλμ -δόθηκε στη δημοσιότητα στις 17 Μαρτίου, ημέρα εορτασμού της Ενοποίησης της Ιταλίας- είναι ένα μήνυμα ελπίδας από τον Astrologo προς τους συμπολίτες του.

Στην Ιταλία, η οποία δοκιμάζεται από την πανδημία, ζητήθηκε σε 60 εκατομμύρια ανθρώπους να μείνουν σπίτι.

Τα τουριστικά τοπόσημα της χώρας, οι πλατείες, οι παραθαλάσσιες πόλεις είναι πλέον άδειες. Ο Ιταλός σκηνοθέτης αποτίει έναν οπτικό φόρο τιμής σε χώρους, που κάποτε έσφυζαν από ζωή, παράδοση, τεχνουργία και δημιουργικότητα.

«Εμείς οι Ιταλοί είμαστε παράξενοι άνθρωποι, αγαπάμε τις αντιθέσεις» λέει η φωνή του αφηγητή, του ηθοποιού Paolo Buglioni.

«Ζούμε στην πιο όμορφη χώρα του κόσμου και μόλις που το αναγνωρίζουμε. Και τώρα, που η χώρα είναι άδεια και μπορεί να την αποθαυμάζουμε μόνο απ’ το παράθυρο μέσα σ’ όλη αυτή την ησυχία, μοιάζει ακόμα πιο απίστευτη».

«Μας λείπει η ομορφιά της, αλλά υπάρχει κάτι να μας καθησυχάζει. Όταν περάσουν όλα αυτά θα γεμίσουμε ξανά τις πλατείες και όλα τα μνημεία που ζηλεύει ο υπόλοιπος κόσμος θα συνεχίσουν να είναι το φόντο για τα φιλιά που θα δίνουμε.

Θα ξαναπάρουμε πίσω αυτή την ομορφιά, γιατί ακόμα κι από τα παράθυρά μας εξακολουθεί να είναι η πιο όμορφη χώρα του κόσμου» είναι το μήνυμα ελπίδας του Oliver Astrologo.

 

Δείτε παρακάτω το συγκλονιστικό βίντεο: