Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, όπως και οι περισσότεροι Έλληνες, αυτή την περίοδο μένουν μέσα στο σπίτι τους, καθώς ακολουθούν πιστά τις συμβουλές των ειδικών, για να περιοριστεί η εξάπλωση του κοροναϊού.

Ακόμα και όταν πρόκειται για ένα θέμα όπως η καραντίνα και ο κοροναϊός, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης έχει τον τρόπο να δημιουργεί εικόνες που μας αφορούν όλους.

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς του φίλους, στιγμές από την καθημερινότητά του, τώρα που δεν μπορεί να βγει έξω  και παροτρύνει όλους τους διαδικτυακούς του φίλους να μείνουν σπίτι.

Στον λογαριασμό του στο Instagram δημοσίευσε ένα βίντεο με το δικό του ημερολόγιο καραντίνας που δημιούργησε κάνοντας ένα μοντάζ από ανθρώπινες στιγμές ρουτίνας μέσα στο σπίτι.

Με έναν τρυφερό, ανθρώπινο και κινηματογραφικό τρόπο ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης μάς παροτρύνει όλους να μείνουμε σπίτι για όσο χρειαστεί.

 

Σε προηγούμενη ανάρτησή του στο Instagram, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης είχε γράψει:

«Μένουμε σπίτι και δεν ρισκάρουμε.
Δεν είναι μέτρο πανικού, είναι μέτρο σοφίας.
Σοφία είναι η δυνατότητα να συνδυάζετε μια κεκτημένη γνώση, με την εμπειρία και την έμφυτη κατανόηση.
Ας ακολουθήσουμε λοιπόν αυτό που μας ζητάνε οι ειδικοί (όσοι τουλάχιστον μπορούμε και έχουμε την δυνατότητα πρακτικά) και θα βγούμε όλοι κερδισμένοι.
Είναι ο μόνος τρόπος να προφυλαχθούμε και να προφυλάξουμε όσους πραγματικά κινδυνεύουν.
Είναι μικρό το τίμημα μπροστά σε όλη αυτή την προσπάθεια που γίνεται προκειμένου να μην εξαπλωθεί κι άλλο αυτός ο ιός.
Προέχει η υγεία όλων μας.
Χωρίς την υγεία μας και χωρίς τους ανθρώπους μας,δεν έχουμε τίποτα.»