Απίστευτο κομφούζιο επικρατεί στη Μεγάλη Βρετανία τις τελευταίες ώρες, αφού χιλιάδες πολίτες «βομβαρδίζουν» με τηλεφωνικές κλήσεις τα αστυνομικά τμήματα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Μετά τα απαγορευτικά μέτρα που εξήγγειλε χθες ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και το sms που στάλθηκε σήμερα με την οδηγία «Μείνετε σπίτι» άρχισαν τα όργανα!

Οι αστυνομικές αρχές της χώρας σύμφωνα με τον Guardian δέχονται συνεχώς κλήσεις από ανθρώπους που ρωτάνε τι επιτρέπεται και τι όχι.

Σύμφωνα με τον σερ Πίτερ Φάϊ πρώην αρχιεπιθεωρητή της Αστυνομίας του Μάντσεστερ, υπάρχει ένας πολύ μεγάλος αριθμός διευκρινιστικών οδηγιών που πρέπει να ξεκαθαριστούν για τους πολίτες.

Τόνισε επίσης ότι οι Αστυνομικοί περιμένουν από τους Βρετανούς να εντρυφήσουν και να υπακούσουν στα μέτρα, χωρίς να χρειάζεται συνεχής έλεγχος από τα όργανα της τάξης για το αν συμμορφώνονται με αυτά.
«Δεν νομίζω» τόνισε στο BBC «ότι υπάρχει τρόπος να επιβάλλει η Αστυνομία αυτά που πρέπει να γίνουν, αυτό πρέπει να γίνει με την καθολική συνδρομή των πολιτών».

Ο Τζον Άπτερ, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αστυνομικών της Μεγάλης Βρετανίας, υποστήριξε σε δηλώσεις του ότι είναι μη ρεαλιστικό και αδόκιμο να περιμένουν κάποιοι, ότι οι αστυνομικοί θα μπορούν να ελέγξουν κάποιες παραμέτρους των μέτρων, όπως αν κάποιος θα βγει για άσκηση μια φορά την ημέρα και όχι δύο.