Εν μέσω παγκόσμιας ανησυχίας για την διάδοση του κοροναϊό, στο παλάτι του Μπάκιγχαμ έχει σημάνει συναγερμός για την υγεία της βασίλισσας Ελισάβετ η οποία τον Απρίλιο γίνεται 94 ετών αλλά και για τον σύζυγό της πρίγκιπα Φίλιππο που είναι 99 ετών.

Και οι δύο ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και έλαβαν τα μέτρα τους από νωρίς.

Στις ευπαθείς ομάδες όμως ανήκει και ο 71χρονος πρίγκιπας Κάρολος, ο οποίος όπως έγινε το πρώτο μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που είναι θετικό στον κοροναϊό.

Μια είδηση που προκαλεί ανησυχία στο παλάτι, αφού ο Κάρολος είναι ο διάδοχος του θρόνου και είχε συναντηθεί με τη βασίλισσα, τα παιδιά του και αρκετό άλλο κόσμο στις 9 Μαρτίου που ήταν μία από τις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις του.

Σύμφωνα με το BBC, o 71χρονος εμφανίζει ήπια συμπτώματα ενώ η σύζυγός του είναι αρνητική στον ιό.

Παραμένει άγνωστο βέβαια το αν είχε τον ιό από τότε, ή τον κόλλησε αργότερα, σε μια από τις επισκέψεις που έκανε στις 12 και στις 13 Μαρτίου.

Στις 9 Μαρτίου, ο Κάρολος φάνηκε αρκετά προσεκτικός, αλλά προφανώς τα μέτρα προφύλαξης δεν ήταν αρκετά.

Αντί για τον συνηθισμένο χαιρετισμό του με χειραψία, ο Κάρολος επέλεξε να κάνει έναν χαιρετισμό που θύμισε γιόγκα και δεν έδωσε το χέρι του σε κανέναν.

https://www.instagram.com/p/B9m4T7sAEu6/

Για πολλά βρετανικά ΜΜΕ , οι τελευταίες εξελίξεις σε συνδυασμό με την εξάπλωση του κοροναϊού στην Βρετανία, επιβεβαιώνουν όλο και περισσότερο τις φήμες που θέλουν τον πρίγκιπα Ουίλιαμ να αναλαμβάνει δράση στο παλάτι νωρίτερα από ότι υπολόγιζε…