Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ της Βρετανίας και η σύζυγός του, δούκισσα Κέιτ, κάλεσαν τους πολίτες να φροντίσουν την ψυχική τους υγεία στη διάρκεια της επιδημίας του κοροναϊού.

«Οι τελευταίες λίγες εβδομάδες προκάλεσαν ανησυχία και αναστάτωση σε όλους. Πρέπει να διαθέσουμε χρόνο για να υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλον και να βρούμε τρόπους να φροντίσουμε την ψυχική μας υγεία», αναφέρουν σε μια ανάρτηση στον λογαριασμό του Ανακτόρου του Κένσινγκτον στο Twitter.

«Κάνοντας απλά βήματα κάθε μέρα μπορούμε όλοι να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι για τους καιρούς που έρχονται.»

 

Το παλάτι έχει ακυρώσει όλες του τις επίσημες δραστηριότητες για ένα χρονικό διάστημα, ωστόσο η μοναρχία συνεχίζει να υφίσταται και να έχει το ρόλο της.

Και πλέον, αυτός που θα βγει μπροστά και αναλαμβάνει πιο ενεργό ρόλο, νωρίτερα από ότι είχε υπολογίσει, είναι ο πρίγκιπας Ουίλιαμ.

Βασιλικοί εμπειρογνώμονες εξήγησαν ότι υπάρχει σοβαρή περίπτωση ο Ουίλιαμ να διαδραματίσει πιο ενεργό ρόλο και να αντικασταστήσει την Ελισάβετ, εφόσον η βασίλισσα και ο πρίγκιπας Κάρολος είναι υποχρεωμένοι μπουν στην απομόνωση για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας, Κάρολος,και διάδοχος του βρετανικού θρόνου είναι θετικός στον κοροναϊό, όπως ανακοινώθηκε από το παλάτι, την περασμένη εβδομάδα.

Ο πρίγκιπας Χάρι ίσως υποχρεωθεί να αναθεωρήσει την απόφασή του να απομακρυνθεί και από τη θέση του ως senior royal, και να αναλάβει ρόλο ως Σύμβουλος του Κράτους.