Ένα από τα -ομολογουμένως πολλά- πράγματα που μας έχουν λείψει από την περίοδο προ καραντίνας, είναι εκείνα τα ραντεβού για μανικιούρ. Πετσάκια, σχήμα και βάψιμο νυχιών, τίποτα από όλα αυτά δε μας απασχολούσε, μόλις αναλάμβανε δράση η έμπειρη nail artist.

Πλέον όμως, τα αγαπημένα μας nail bars έχουν κλείσει και εμείς καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μόνες μας τις ενοχλητικές παρανυχίδες.

 

Για να απαλλαγούμε, λοιπόν, από τις ενοχλητικές και αντιαισθητικές παρανυχίδες θα χρειαστούμε ένα ενυδατικό λαδάκι. Ιδανικά, χρησιμοποιούμε αμυγδαλέλαιο, το οποίο είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα, αντιοξειδωτικά και πρωτεΐνες, αλλά και το λάδι καρύδας κάνει εξαιρετική δουλειά.

Αφού, λοιπόν, κάνουμε το μπάνιο μας (το νερό θα μαλακώσει τις παρανυχίδες) ρίχνουμε μερικές σταγόνες λαδάκι στα νύχια μας και κάνουμε μασάζ. Έπειτα, τραβάμε ελαφρά με τον ειδικό κόφτη την παρανυχίδα από τη ρίζα της, μέχρι να κοπεί. Έτσι, η ενόχληση και ο πόνος θα σταματήσουν αμέσως!

Φυσικά, δεν ξεχνάμε κάθε βράδυ προτού κοιμηθούμε να εφαρμόζουμε λαδάκι ή κρέμα χεριών, ώστε να αποτρέψουμε τη δημιουργία νέων παρανυχίδων.