H Τζόαν K. Ρόουλινγκ, η συγγραφέας των βιβλίων Χάρι Πότερ, ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας του «Harry Potter at Home» ψηφιακού κόμβου με δραστηριότητες για απασχόληση και διασκέδαση των μικρών παιδιών που μένουν στο σπίτι λόγω της κρίσης του κοροναϊού.

Ο κόμβος, ο οποίος περιλαμβάνει συνεισφορές από τους εκδοτικούς οίκους Bloomsbury και Scholastic, έχει βίντεο μαγικής τέχνης, απολαυστικά άρθρα, κουίζ, παζλ και πολλά άλλα τόσο για τους νέους αναγνώστες της σειράς βιβλίων Χάρι Πότερ, όσο και για τους ήδη εξοικειωμένους με τον κόσμο της μαγείας.

Επιπλέον σε συνεργασία με την Audible και την OverDrive υπηρεσία ψηφιακού περιεχομένου (ebooks και audiobooks) θα είναι διαθέσιμο στο κοινό εντός του Απριλίου το «Harry Potter and the Philosopher’s Stone».

Το ηχητικό βιβλίο μπορεί να μεταδίδεται δωρεάν μέσω της πλατφόρμας Audible Stories, ενώ θα είναι δυνατός ο δανεισμός του eBook και του audiobook σε περισσότερες από 20 διαφορετικές γλώσσες παγκοσμίως μέσω των υπηρεσιών βιβλιοθήκης της OverDrive.

Η αγγλίδα συγγραφέας των μυθιστορημάτων φαντασίας, Τζόαν Ρόουλινγκ ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας του «Harry Potter at Home» με ένα tweet.

Η ακουστική έκδοση του βιβλίου θα είναι διαθέσιμη στα αγγλικά, τα ισπανικά, τα γαλλικά, τα γερμανικά και τα ιαπωνικά, με την αγγλική απόδοση από τον μεγάλο Βρετανό ηθοποιό Στίβεν Φράι να είναι διαθέσιμη και στη Βόρεια Αμερική για πρώτη φορά.

Ο νέος σύνδεσμος Harry Potter At Home, που θα απευθύνεται στα μικρότερα παιδιά και θα λειτουργήσει στο WizardingWorld.com, επίσημο ιστότοπο των θαυμαστών του Χάρι Πότερ και της κινηματογραφικής του μεταφοράς στη σειρά Fantastic Beasts .

«Οι δάσκαλοι, οι γονείς κι οι τροφοί των παιδιών αγωνίζονται για να κρατήσουν τη ζωή των μικρών σε όσο πιο ομαλό επίπεδο και όσο πιο χαρούμενη γίνεται. Κι όσο όλοι μας είμαστε κλειδωμένοι στα σπίτια μας, μας αξίζει λίγη μαγεία», προσθέτει η Ρόουλινγκ.

«Ευελπιστώ αυτές οι πρωτοβουλίες να δώσουν στα παιδιά κι ακόμη και στους μεγάλους μία χαρούμενη διασκέδαση κατά τις ώρες του επιβεβλημένου εγκλεισμού στα σπίτια», επεσήμανε η συγγραφέας του εκδοτικού αυτού φαινομένου στον τομέα της παιδικής λογοτεχνίας, που έχει πουλήσει πάνω από 500 εκατ. αντίτυπα σε 80 γλώσσες και έχει δημιουργήσει έναν κύκλο εργασιών 7 δισεκ. δολαρίων στην κινηματογραφική βιομηχανία.