Το φως της δημοσιότητας βλέπει για πρώτη φορά το προσκλητήριο γάμου του «στρατηγού του κοροναϊού», Σωτήρη Τσιόδρα.

Μπορεί ο καθηγητής να μπαίνει κάθε απόγευμα στα σπίτια μας προκειμένου να μας ενημερώσει για την εξέλιξη του κοροναϊού στη χώρα μας, ωστόσο εκτός από επιτυχημένος επιστήμονας, είναι και πολύ καλός σύζυγος και πατέρας επτά παιδιών.

Όπως φαίνεται και στο προσκλητήριο λοιπόν ο καθηγητής παντρεύτηκε το 1995 στο Αιγάλεω.

Η πρώτη φωτογραφία με τη σύζυγό του

Μάλιστα εκτός από το προσκλητήρια,  τις τελευταίες μέρες κυκλοφόρησε και η πρώτη φωτογραφία όπου ο ίδιος ποζάρει στον φακό μαζί με την σύζυγό του, Μίνα.

Ειδικότερα, στη σπάνια φωτογραφία που δημοσίευσε στο instagram το περιοδικό Hello φαίνεται ο καθηγητής, κ. Τσιόδρας μαζί με τη σύζυγό του Μίνα. Οι δύο τους είναι χαμογελαστοί, ενώ ως συνήθως κρατούν χαμηλό προφίλ, ακόμη και τώρα που ο επικεφαλής της επιτροπής του υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό είναι γνωστός σε όλη την Ελλάδα.

Ποιος είναι ο Σωτήρης Τσιόδρας

Το βιογραφικό του πλούσιο και η εμπειρία του σε θέσεις αιχμής σημαντική. Γεννημένος στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, ο Σωτήρης Τσιόδρας τελείωσε το σχολείο στην Κυψέλη και πέρασε στην Ιατρική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Μόλις δύο χρόνια μετά παίρνει μετεγγραφή ως αριστούχος στη Ιατρική Σχολή Αθήνας.

Ολοκλήρωσε με «Άριστα» τον Μάρτιο του 1991. Ξεκινώντας την ιατρική σταδιοδρομία του, έδωσε συνέντευξη σε 10 πανεπιστημιακά νοσοκομεία των ΗΠΑ και τα 3 πρώτα χρόνια τα πέρασε στο Τμήμα Εσωτερικής Παθολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Albert Einstein. Από το 1997 έως το 2001, ήταν εσωτερικός ειδικευόμενος Ιατρός στην ειδικότητα της Παθολογίας με περαιτέρω εξειδίκευση στη Λοιμωξιολογία στο Beth Israel Deaconess Medical Center και στην Ιατρική Σχολή του Harvard.

Το 1998 έλαβε τίτλο με το όνομα «Υπότροφος ερευνητής της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ». Το 2001 απέκτησε το μεταπτυχιακό του δίπλωμα από την ίδια σχολή.

Πέρα από τις σπουδές και την επαγγελματική του πορεία είναι λίγα τα πράγματα που ξέρουμε για εκείνον. Είναι πατέρας επτά παιδιών και η σύζυγός του ονομάζεται Μίνα.