Για την κακοποίηση των παιδιών που πέφτουν θύματα ενδοοικογενειακής βίας εν μέσω καραντίνας και λόγω της πανδημίας του κοροναϊού, μίλησε η Αντζελίνα Τζολί.

Συγκεκριμένα η διάσημη ηθοποιός μιλώντας στο περιοδικό «Time» αναφερόμενη στην πρωτοφανή κατάσταση που βιώνει ολόκληρος ο πλανήτης, όπως είπε πέρα από την οικονομική ανασφάλεια και τις εργασιακές απώλειες, έχει αναδυθεί ένα πολύ πιο σοβαρό και επικίνδυνο ζήτημα, που αφορά τα παιδιά-θύματα της ενδοοικογενειακής βίας.

«Η πανδημία θέτει σε κίνδυνο πολλά παιδιά, τα οποία παραμένουν αθέατα και χωρίς την απαραίτητη προστασία, καθώς πλέον δεν τους παρέχεται η ψυχολογική υποστήριξη που λάμβαναν μέχρι πρότινος. Το lockdown σημαίνει πως όλο και λιγότερα ενήλικα μάτια είναι επάνω τους με αποτέλεσμα να γίνονται πιο εύκολα, θύματα κακομεταχείρισης», πρόσθεσε χαρακτηριστικά η Αντζελίνα Τζολί και συνέχισε:

«Σε περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας, οι υπηρεσίες και τα κέντρα παιδικής προστασίας συνήθως, δέχονται τηλεφωνήματα από τους δασκάλους και τους ειδικούς συμβούλους, και κάτι τέτοιο τώρα είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Όλοι γνωρίζουμε πως το άγχος που είναι συνώνυμο των ημερών αυξάνει τον κίνδυνο της ενδοοικογενειακής βίας σε μία ανεπτυγμένη ή μη, οικονομία».

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, μέσα από το περιοδικό, κάνει έκκληση σε όσους χρειάζονται υποστήριξη «να τηλεφωνούν στην οικογένεια και τους φίλους τους, κυρίως όταν υπάρχουν έντονες υποψίες ότι κάποιο άτομο είναι πιο ευάλωτο. Πρέπει να είμαστε εκπαιδευμένοι ώστε να αναγνωρίζουμε εύκολα τα σημάδια και να δείχνουμε την απαραίτητη σοβαρότητα στο ζήτημα, στηρίζοντας τα τοπικά κέντρα που τάσσονται κατά της ενδοοικογενειακής βίας και υπέρ της παιδικής προστασίας».

Υπενθυμίζεται πως η Αντζελίνα Τζολί δώρισε 1 εκατομμύριο δολάρια στο «No Kid Hungry» προκειμένου να συμβάλλει στην καταπολέμηση της εξάπλωσης του κοροναϊού.