Στην ομάδα του ΜΕGΑ κι εσύ. Τα συναισθήματά σου;

 

«Το πρώτο συναίσθημα είναι ευτυχία. Λόγω του πρωταθλητισμού πολλές καταστάσεις στη ζωή μου τις παρομοιάζω με μία ομάδα μπάσκετ. Το ίδιο συμβαίνει και με το MEGA. Νιώθω λες και έχω πάρει μεταγραφή σε μία από τις καλύτερες ομάδες! Χαίρομαι τόσο πολύ που είμαι μέλος αυτού του τεράστιου καναλιού γεμάτο ιστορία και επιτυχίες και συνάμα δεν μπορώ να κρύψω το άγχος και την πίεση που πολλές φορές νιώθω, γιατί δεν θέλω βεβαίως να γίνονται λάθη από τη μεριά μου. Δυστυχώς ή ευτυχώς όμως όσο δουλεύουμε και προσπαθούμε να κάνουμε πράγματα για να ξεπεράσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό τα λάθη είναι μέσα στο πρόγραμμα, αρκεί να μην επαναλαμβάνονται».

Κάθε πρωί στις 11.20 μάς παρακινείς από την εκπομπή του MEGA «Γυμναστική… από σπίτι» να σηκωθούμε από τον καναπέ και να βάλουμε τη ζωή μας σε κίνηση. Τι κερδίζουμε με 20 λεπτά άσκησης;

 

«Με 20 λεπτά καθημερινής άσκησης το σώμα μας μπορεί να αλλάξει σταδιακά και σε συνδυασμό με μια ισορροπημένη διατροφή να δούμε θεαματικά αποτελέσματα. Το βασικότερο όμως, που θα το καταλάβουμε από την πρώτη κιόλας βδομάδα, είναι πως η άσκηση μας προσφέρει ευεξία, αυτοπεποίθηση και φυσικά καλύτερη διάθεση. Η υγεία μας, ας μην ξεχνάμε, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και από το ψυχολογικό κομμάτι».

 

 

Η άσκηση εκτός από το να μας κρατάει σε καλή φυσική κατάσταση είναι και μια μορφή διασκέδασης και διαφυγής;

 

«Βεβαίως είναι μια μορφή διασκέδασης και διαφυγής, εφόσον ακολουθείς και κάποιο πρόγραμμα που σου αρέσει. Η ώρα της γυμναστικής είναι η ώρα που φροντίζουμε τον εαυτό μας και αφήνουμε πίσω τα προβλήματα και τις σκέψεις μας. Για αυτόν τον λόγο προσπάθησα να δημιουργήσω διασκεδαστικά προγράμματα με κίνηση και ρυθμό χωρίς να ασκείται μεγάλη πίεση, έτσι ώστε ο ασκούμενος να νιώθει ευτυχισμένος την ώρα της γυμναστικής. Και φυσικά οι ασκήσεις να είναι απλές ώστε να μπορεί να τις εκτελεί εύκολα κάποιος που παρακολουθεί την εκπομπή από το σπίτι και ταυτόχρονα να είναι και αποτελεσματικές».

Οι ασκήσεις είναι για όλη την οικογένεια;

 

«Βεβαίως οι ασκήσεις απευθύνονται σε όλη την οικογένεια. Και όπως εξηγώ και την ώρα της γυμναστικής, κάνουμε όσες επαναλήψεις μπορούμε. Κάποιοι μπορούν να κάνουν μεγαλύτερα διαλείμματα και να συνεχίζουν όταν νιώθουν έτοιμοι. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν κάνεις αρκετή άσκηση. Κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς, και αυτό είναι αρκετό για εμένα».

Πόσο σημαντική είναι η καθημερινή άσκηση στην καραντίνα;

 

«Οπως εξηγούν και οι γιατροί, η κίνηση και η γυμναστική είναι ζωή! Τώρα πρέπει να δώσουμε ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα γιατί λόγω καραντίνας καθόμαστε στον καναπέ περισσότερες ώρες, με αποτέλεσμα το σώμα και το μυαλό να αδρανούν. Για τον λόγο αυτόν άλλωστε εδώ στο MEGA δημιουργήσαμε και την εκπομπή “Γυμναστική… από σπίτι”. Θέλουμε να είμαστε κοντά στον Ελληνα, να δίνουμε ραντεβού κάθε μέρα στις 11.20, να σηκωνόμαστε μαζί από τον καναπέ, να γυμναζόμαστε στο σπίτι και να είμαστε δυνατοί, υγιείς και ευδιάθετοι. Μόνο έτσι μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτή την κρίση και θα το κάνουμε μαζί»!

 

 

Άσκηση στο σπίτι χωρίς εξοπλισμό;

 

«Αυτό είναι και το concept της εκπομπής άλλωστε. Λόγω καραντίνας πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι μπορούμε να ασκηθούμε σε περιορισμένο χώρο με αντικείμενα που έχουμε στο σπίτι μας. Οπως, για παράδειγμα, αντί για βαράκια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 2 μπουκάλια νερό ή βιβλία μέσα σε μια υφασμάτινη τσάντα».

Το ιδανικό αποτέλεσμα δεν έρχεται μόνο μέσα από την άσκηση, αλλά και από τον συνδυασμό της με σωστή διατροφή. Οι συμβουλές σου;

 

«Νομίζω πως ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις κάτι νέο είναι να σταματήσεις μια παλιά άσχημη συνήθεια. Αρα θα σας πω μερικά πράγματα που αποφεύγω και δεν τρώω σχεδόν καθόλου! Τα τηγανητά φαγητά και τα ανθυγιεινά σνακ όπως γαριδάκια κ.λπ. Αν εξαφανίσουμε αυτά τα δύο από τη διατροφή μας είναι μια πολύ καλή αρχή».

Αγαπημένο σου smoothie…

 

«Θα σας δώσω την συνταγή του WINNER’s BREAKFAST, όπως το ονομάζω! Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε 2 ασπράδια αβγού, 3 κουταλιές της σούπας νιφάδες βρόμης, μισή μπανάνα και λίγη κανέλα. Με το μείγμα που φτιάξαμε ετοιμάζουμε μια ζύμη pancake σε αντικολλητικό τηγάνι. Επάνω κόβουμε σε κομμάτια την άλλη μισή μπανάνα και ό,τι άλλα φρούτα μας αρέσουν. Προσθέτουμε και λίγο μέλι και έτοιμο».

Πανδημία και καραντίνα. Πόσο άλλαξε η ζωή σου;

 

«Αρχικά όπως όλοι, έτσι και εγώ εκτός από τις ώρες δουλειάς βρίσκομαι στο σπίτι όλη μέρα. Ακόμα και η θεματολογία στην εκπομπή μας “MEGA Sports Weekend” έχει αλλάξει μιας και δεν υπάρχει πλέον αθλητική δράση λόγω κορωνοϊού. Βεβαίως, μου λείπουν οι δικοί μου άνθρωποι που βρίσκονται μακριά και όλες οι καθημερινές μου συνήθειες έχουν αλλάξει. Από την άλλη, έχω περισσότερο χρόνο για να κάνω άλλα πράγματα που δεν προλάβαινα πριν. Οπως, για παράδειγμα, να διαβάσω τις καθημερινές εφημερίδες που μου αρέσουν τόσο πολύ ή να δοκιμάσω νέες συνταγές μαγειρικής».

Πώς διατηρείς τη φυσική σου κατάσταση;

 

«Η γυμναστική είναι το φάρμακο για εμένα αλλά και για όσους έχουν κάνει την άσκηση τρόπο ζωής. Συνδυαστικά με καλές διατροφικές συνήθειες, χωρίς όμως καταπίεση, είναι ο καλύτερος τρόπος να διατηρείς την ενέργεια και τη φυσική σου κατάσταση. Δίπλα σε αυτά τα δύο θα προσέθετα και το γέλιο, που είναι το βάλσαμο της ψυχής».

Αλλαξαν οι σχέσεις σου την περίοδο της καραντίνας;

 

«Οι σχέσεις μου με τους ανθρώπους της ζωής μου, αλλά και γενικότερα, δεν έχουν αλλάξει, εκτός από το γεγονός πως πρέπει να υπάρχει αυτή η φυσική απόσταση. Παρ’ όλα αυτά γνωρίζουν πως τους αγαπώ πολύ».

Τι πιστεύεις ότι θα αλλάξει στη ζωή μας μετά την πανδημία;

 

«Από τη μία οι επιπτώσεις της κρίσης του κορωνοϊού ίσως να πλήξουν ακόμα περισσότερο την οικονομία και την αγορά εργασίας. Από την άλλη, ελπίζω η επόμενη μέρα, μετά τον έλεγχο του ιού, να κρατήσει ανοιχτό τον δρόμο της αλληλεγγύης, της αλληλοκατανόησης και της αλληλοϋποστήριξης που έχουμε ανοίξει έστω και λόγω αυτής της πανδημίας. Πάντως το μόνο σίγουρο είναι πως η ζωή μας θα έχει αλλάξει και τα σημάδια αυτής της κατάστασης ίσως να μείνουν ανεξίτηλα πάνω μας για μια ζωή».

Ζωή, είσαι παρουσιάστρια, αλλά είσαι και αθλήτρια και φίλαθλος. Ως φίλαθλος με πάθος, πόσο δύσκολο είναι να σχολιάζεις τα αθλητικά αποτελέσματα και τις επιτυχίες ψύχραιμα και αποστασιοποιημένα στο «MEGA Sports Weekend»;

 

«Εχοντας υπάρξει τόσα χρόνια επαγγελματίας αθλήτρια δεν σχολιάζω ως φίλαθλος. Πάντα βάζω τον εαυτό μου στη θέση του αθλητή ή γενικότερα της ομάδας που μπορεί να αναλύσω ή να σχολιάσω, γιατί έχω βρεθεί πολλές φορές στη ζωή μου σε παρόμοιες καταστάσεις και έτσι αντιλαμβάνομαι πολύ ευκολότερα τη μεριά του αθλητή και της ομάδας. Γι’ αυτό τα σχόλιά μου είναι αντικειμενικά. Και κακά τα ψέματα, πάντα θα με βρείτε με τη μεριά του αθλητή».

Ξεπερνάς τα όριά σου;

 

«Τα όριά μου προσπαθώ να τα ξεπερνώ όποτε μου δίνεται η ευκαιρία! Το νέο ή το διαφορετικό δεν με τρομάζει. Αλλωστε μόνο έτσι μπορούμε να εξελιχθούμε»

Μοιράζεσαι;

 

«Μοιράζομαι όταν εμπιστεύομαι. Και αυτό γίνεται εύκολα μέχρις αποδείξεως του εναντίου».

Οταν αγαπάς…

 

«Οταν αγαπώ, δίνω τα πάντα».

Συγχωρείς;

 

«Συγχωρώ. Οπως θέλω να με συγχωρούν».

Λάθη;

 

«Ολοι κάνουμε λάθη, αρκεί να μην τα επαναλαμβάνουμε».

Φιλοδοξίες;

 

«Φιλοδοξία για εμένα είναι να δουλεύεις σκληρά ώστε να υλοποιήσεις τα όνειρά σου. Αρα δεν βάζω ταβάνι, ούτε όρια»!

Ελπίδα;

 

«Η ελπίδα μάς δίνει ζωή».