Η Βάνα Μπάρμπα επιβράβευσε τους χειρισμούς του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη μέσα στην κρίση της πανδημίας του κοροναϊού.

Συγκεκριμένα σε συνέντευξη που παραχώρησε η Βάνα Μπάρμπα στο protothema.gr μίλησε μεταξύ άλλων και για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

«Εμένα μου αρέσει. Πιστεύω και το ομολογώ πως τον υποτιμήσαμε.

Μου αρέσει και ο Κυριάκος και ολόκληρο το επιτελείο του. Ομολογώ πως κι αυτούς τους είχα υποτιμήσει. Να λέμε την αλήθεια και ομαδικά να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Αποδείχθηκαν άκρως σοβαροί, ανώτεροι των περιστάσεων. Δεν έχω λόγια.

Και για τον Κικίλια και τον Χαρδαλιά και για τον Κοντοζαμάνη. Μας έβαλαν τα γυαλιά. Είδες πόσο εύκολα υποτιμούμε τους ανθρώπους και τις καταστάσεις; Και πρέπει ακόμα να προσθέσω πως είμαι θαυμάστρια του Κώστα Μπακογιάννη», είπε η Βάνα Μπάρμπα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και σε άλλο σημείο της συνέντευξης σημείωσε:

«Από εδώ και πέρα ουδείς έχει δικαίωμα να τον φωνάζει «Κούλη». Τέτοια πράγματα δεν του αξίζουν. Από εδώ και πέρα κύριος Μητσοτάκης. Όλοι πρέπει να κρινόμαστε από τις πράξεις μας. Ο Κυριάκος κρίθηκε και πέρασε με άριστα. Αυτή και μόνο αυτή είναι η αλήθεια. Μπράβο του!»

Την ίδια ώρα, μιλώντας για τον Αλέξη Τσίπρα, η Βάνα Μπάρμπα είπε:

«Ο Τσίπρας δεν είναι τυχαίος άνθρωπος. Έχει ήθος. Όμως η πολιτική του, σε αυτές τις περιστάσεις και τόσο επικίνδυνες καταστάσεις μπορεί να ήταν μεγάλο πρόβλημα. Εννοώ την πανανθρώπινη πολιτική που στηρίζει η Αριστερά.

Δηλαδή και με τον Σύριο και με τον Αφγανό. Δεν ξέρω κατά πόσο μια τέτοια πολιτική θα ήταν ωφέλιμη στον τόπο μέσα σε αυτές τις ακραίες συνθήκες που βιώνουμε τελευταία. Ίσως μια τέτοια πολιτική να μας έβλαπτε».