Τηλεμαραθώνιο διοργανώνει στις 11 Μαΐου η μεγαλύτερη νεοϋορκέζικη οργάνωση κατά της φτώχειας, η Robin Hood, σε συνεργασία με τον δημοσιογραφικό οργανισμό iHeartMedia με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για να βοηθηθούν οι Νεοϋορκέζοι εκείνοι οι ζωές των οποίων έχουν επηρεαστεί σοβαρά από τον κοροναϊό και την πανδημία.

Στον τηλεμαραθώνιο, θα συμμετάσχουν δεκάδες διάσημοι καλλιτέχνες, ανάμεσά τους οι: Μπάρμπρα Στρέιζαντ, Μπέτι Μίντλερ, Τζέικ Γκίλενχαλ, Τζένιφερ Λόπεζ, Τζίμι Φάλον, Τζουλιάν Μουρ, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Σπάικ Λι, Μπον Τζόβι, Μπίλι Τζόελ, Μαράια Κάρεϊ και Sting, αλλά και ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο και ο δήμαρχος της πόλης Μπιλ ντε Μπλάζιο.

Την διάρκειας μιας ώρας τηλεοπτική εκδήλωση θα παρουσιάσει η Τίνα Φέι, ηθοποιός, σεναριογράφος και παραγωγός.

Το σύνολο του ποσού που θα συγκεντρωθεί θα δοθεί για τη σίτιση, τη στέγαση, την οικονομική ενίσχυση, την νομική εκπροσώπηση, την ιατρική βοήθεια, την ψυχιατρική βοήθεια και την εκπαίδευση των κατοίκων της Νέας Υόρκης ώστε να μπορέσουν να ξαναχτίσουν τη ζωή τους μετά το πέρας της πανδημίας.

Η ιστοσελίδα για τον τηλεμαραθώνιο αναφέρει ότι στόχος είναι ένα εκατομμύριο Νεοϋορκέζοι να δωρίσουν από 10 δολάρια «για να υποστηρίξουν τους γείτονές μας που μας χρειάζονται τώρα περισσότερο από ποτέ».

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, περισσότεροι από 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο έχουν διαγνωστεί με κοροναϊό.

Σχεδόν 200.000 κρούσματα είναι στην Πόλη της Νέας Υόρκης, όπου περίπου 19.000 ασθενείς έχουν πεθάνει.