Κάποια πιτσιρίκια πετάγονται από το κρεβάτι από τα ξημερώματα, ξυπνώντας τους γονείς τους πριν προλάβουν να καλύψουν τις ώρες ύπνου που έχουν ανάγκη. Ωστόσο υπάρχουν κι εκείνα που… αγαπούν τον ύπνο περισσότερο από τον μέσο όρο, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να ανοίξουν τα ματάκια τους το πρωί. Ωστόσο, ακόμη και μια μικρή μετατόπιση του ξυπνήματός τους, μπορεί να χαλάσει το συνηθισμένο τους πρόγραμμα και να τους δημιουργήσει δυσκολίες κατά την αναμενόμενη επιστροφή στα θρανία.

Βεβαιωθείτε ότι κοιμάται αρκετά

Τα νήπια έχουν ανάγκη από 10 έως 13 ώρες ύπνου κάθε βράδυ, ενώ τα παιδιά σχολικής ηλικίας πρέπει να συμπληρώνουν τουλάχιστον 9. Επομένως, αν αργεί να κοιμηθεί είναι απολύτως λογικό να δυσκολεύεται περισσότερο από εσάς όταν έρχεται η ώρα του ξυπνήματος. Για να το επαναφέρετε στο συνηθισμένο του πρόγραμμα, ξεκινήστε με μια μέρα έντονης σωματικής δραστηριότητας – για παράδειγμα μέσα από μια εκδρομή στη φύση – προκειμένου να κουραστεί αρκετά.

Αφήστε τον ήλιο να μπει

Μπορεί να σας φαίνεται λίγο βάναυσο, αλλά το φυσικό φως όχι μόνο θα το κάνει να ανοίξει τα μάτια του, αλλά και θα του φτιάξει τη διάθεση για τη μέρα που έρχεται.

Δείξτε του την αγάπη σας

Ποιος δεν θέλει να αρχίσει τη μέρα του με ένα φιλί και μια ζεστή αγκαλιά; Χαϊδέψτε το απαλά, και αν δείτε ότι αν το αντιλαμβάνεται αλλά εξακολουθεί να κοιμάται, προσθέστε πιο ενεργητικές κινήσεις και παιχνίδια (για παράδειγμα ξεσκεπάστε το), ώστε να ξυπνήσει.

Αντιστρέψτε τις ώρες

Μπορεί να έχουμε συνηθίσει να τους διαβάζουμε για να κοιμηθούν, τίποτα δεν μας απαγορεύει όμως από το να το κάνουμε και την ώρα που ξυπνούν. Θα μπουν στην καινούργια μέρα ήπια και παραμυθένια!

Κάντε του καντάδα

Το αγαπημένο του τραγούδι ή λίγη απαλή κλασική μουσική είναι ότι χρειάζεται για να ανοίξει τα μάτια του χωρίς γκρίνια.