Πάνε τρία χρόνια από τότε που ο Νίκος Αλιάγας, αποχαιρέτησε για πάντα τον αγαπημένο του πατέρα.

Ο διεθνούς φήμης παρουσιαστής έχασε τον πατέρα του Ανδρέα Αλιάγα, τον Μάιο του 2017 λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας που εκείνος αντιμετώπιζε και τα οποία τα τελευταία χρόνια τον είχαν καθηλώσει σε αναπηρικό καροτσάκι.

Ο γνωστός παρουσιαστής, που είχε ιδιαίτερη αδυναμία στον πατέρα του, με αφορμή τη σημερινή ημέρα προχώρησε σε μια ιδιαίτερα συγκινητική ανάρτηση μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Αλιάγας δημοσίευσε μια φωτογραφία του πατέρα του ενώ στη λεζάντα έγραψε:

 

«Τρία χρόνια ήδη. Ο χρόνος δεν σβήνει τίποτα, μας διδάσκει να αγαπάμε χωρίς να θέλουμε να κατέχουμε. Ο πατέρας μου δεν είναι πια μαζί μας, αλλά είναι ακόμα μέσα μας, σαν μια ανάσα, μια απαραίτητη μικρή φωνή.

Πιστεύω στην αθανασία της ψυχής, ακόμα κι αν δεν μπορώ πλέον να πίνω σιωπηλά μαζί της, κοιτάζοντας τη λιμνοθάλασσα της Στάμνας, όπως αυτόν τον μήνα τον Αύγουστο του 2008.

Τον πειράζω για το μέγεθος του μικρού καρφιού του, μου είπε ότι το χέρι του ράφτη του ήταν το εργαλείο του και ότι για να κυριαρχήσει το νήμα και τη βελόνα χρειαζόταν τα νύχια του.

«Είναι όλα σχετικά με την ισορροπία στην κυριαρχία της χειρονομίας» είπε «Δεν με νοιάζει αν είναι όμορφο για τους άλλους». Ήταν έτσι ο πατέρας μου, δεν προσπάθησε να ευχαριστήσει, ήταν ο ίδιος σε όλες τις περιστάσεις. Μακριά από δειλά και τάρτα, έναν ελεύθερο και ελεύθερο άντρα, έναν άντρα.

Ειρήνη στην ψυχή σου Αντρέα, πίνε ένα ποτήρι νέκταρ για εμάς από όπου κι αν βρίσκεσαι. Εξακολουθώ να κουβαλάω την εξορία σου και το όνειρό σου για τον Οδυσσέα.

Είθε το χώμα της Στάμνας να είναι ελαφριά για σένα.

«Αιωνία η μνήμη σου πατέρα, πιες κι ένα ποτηράκι και για μας από εκεί που είσαι αμετανόητε Σταμνιώτη. Τα χρόνια περνάν αλλά εσύ δεν φεύγεις ποτέ».

Δείτε παρακάτω την συγκινητική ανάρτηση που έκανε ο Νίκος Αλιάγας στο Instagram: