Αρνητικά είναι τα πρώτα τεστ που έγιναν στο πλαίσιο ιχνηλάτησης ατόμων που ήρθαν σε επαφή με την φοιτήτρια η οποία διαγνώστηκε με κοροναϊό και φέρεται ότι έσπασε την καραντίνα και διοργάνωσε πάρτι στη Θεσσαλονίκη.

Το όλο περιστατικό έχει σημάνει συναγερμό τις τελευταίες ώρες στη συμπρωτεύουσα, ύστερα από τις πληροφορίες ότι η νεαρή έκανε πάρτι σε βίλα στο Πανόραμα. Κάτι που ωστόσο το οικογενειακό της περιβάλλον διαψεύδει.

Όπως είχε γίνει γνωστό η φοιτήτρια, – που, σύμφωνα με τη voria.gr, είναι κόρη πολύ γνωστής τραγουδίστριας και πασίγνωστου επιχειρηματία στον καλλιτεχνικό χώρο της Θεσσαλονίκης- επαναπατρίστηκε προ ημερών από το Λονδίνο όπου διέμενε για τις σπουδές της, αλλά έσπασε την καραντίνα και αποφάσισε να κάνει ένα πάρτι για να γιορτάσει την επιστροφή της.

Οι ίδιες πληροφορίες, δε, ανέφεραν ότι ήρθε στην Ελλάδα οδικώς μέσω Βουλγαρίας.

Αρνητικά τα πρώτα τεστ

Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση, τη φοιτήτρια υποδέχθηκαν 12 άτομα, στα οποία γίνεται τώρα ιχνηλάτηση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει και άλλο κρούσμα του ιού. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ επτά από τα τεστ έχουν βγει αρνητικά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στο πάρτι, που έλαβε χώρα στην πολυτελή βίλα του επιχειρηματία, έδωσαν το «παρών» νεαρά άτομα.

Ενώ η κοπέλα δεν είχε παρουσιάσει κάποιο σύμπτωμα κατά την επιστροφή της στην Ελλάδα, λίγο μετά το πάρτι νόσησε και παρουσίασε συμπτώματα γρίπης. Έτσι, υποβλήθηκε σε τεστ και βρέθηκε θετική στον κοροναϊό.

Τα τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν μάλιστα ότι συγγενικό πρόσωπο της κοπέλας εισήχθη για νοσηλεία σε νοσοκομείο της πόλης. Σημειώνεται πως το πάρτι έγινε γνωστό στην ευρύτερη περιοχή, καθώς συνοδεύτηκε από ένα υπερθέαμα πυροτεχνημάτων.

Τις επόμενες μέρες θα ολοκληρωθούν τα τεστ σε όσους ήρθαν σε επαφή και θα βγουν τα αποτελέσματα, ώστε να εξακριβωθεί το εύρος της διασποράς και να απομονωθούν όσοι από αυτούς βρεθούν θετικοί.

Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, σχετική ενημέρωση θα υπάρξει από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, στο οποίο έγινε η δειγματοληψία.

Τι λέει το ΑΧΕΠΑ

Ωστόσο, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Voria.gr αν και αρχικά υπήρχαν αναφορές ότι θα εκδοθεί ανακοίνωση από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ για το νέο περιστατικό διασποράς, κάτι τέτοιο διαψεύδεται. Νοσοκομειακές πηγές από το ΑΧΕΠΑ ανέφεραν ότι δεν προκύπτουν νέα κρούσματα κοροναϊού κατά την τελευταία ημέρα στη Θεσσαλονίκη. Όπως δήλωσαν χαρακτηριστικά, δεν υπάρχει αυξημένη ροή κρουσμάτων στο νοσοκομείο.

Δεν έγινε πάρτι λέει η οικογένεια

Την ίδια ώρα, από το οικογενειακό περιβάλλον της φοιτήτριας διαψεύδεται το γεγονός ότι έγινε πάρτι για την επιστροφή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας και γνωστός επιχειρηματίας υποστηρίζει ότι η φοιτήτρια νόσησε από κοροναϊό στα μέσα Μαΐου όσο βρισκόταν στο Λονδίνο. Ωστόσο, κατά την επιστροφή της στην Ελλάδα την 1η Ιουνίου, οι γονείς της επέμεναν να κάνει το τέστ για κοροναϊό.
Το πρώτο τεστ που έγινε, σύμφωνα με όσα αναφέρει το οικογενειακό περιβάλλον, βγήκε αρνητικό. Στη συνέχεια όμως και συγκεκριμένα την περασμένη Τετάρτη έγινε και δεύτερο τεστ (μοριακό αυτή τη φορά), το οποίο βγήκε θετικό.

Άμεσα, σύμφωνα με τους ίδιους, ενημερώθηκαν τα άτομα με τα οποία ήρθε σε επαφή η φοιτήτρια, τα οποία μετά από έλεγχο που τους έγινε, βγήκαν αρνητικά στον κοροναϊό.

O πατέρας της νεαρής κοπέλας μίλησε και στον ΑΝΤ1, αναφέροντας ότι δεν υπήρξε κανένα πάρτι και ότι η φοιτήτρια επισκέφθηκε ένα σπίτι στο οποίο υπήρχαν 12 άτομα.

Η φοιτήτρια βρίσκεται πλέον σε καραντίνα, την οποία, όπως υποστηρίζει ο πατέρας της, ουδέποτε «έσπασε».