Τα 99 του χρόνια έκλεισε ο Πρίγκιπας Φίλιππος που έχει αποσυρθεί από τη δημόσια ζωή της Βρετανίας από το 2017.

Γενέθλια δίπλα στην Ελισάβετ

Τα 99α γενέθλιά του έχει σήμερα ο πρίγκιπας Φίλιππος, Δούκας του Εδιμβούργου και σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ και το παλάτι του Μπάκιγχαμ έδωσε στη δημοσιότητα μία -σπάνια πλέον- φωτογραφία του ζεύγους για να γιορτάσει την επέτειο και φυσικά να δείξει ότι και οι δύο είναι καλά στην υγεία τους.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος, δούκας του Εδιμβούργου, γεννήθηκε με τον τίτλο Φίλιππος της Ελλάδος και της Δανίας, στις 10 Ιουνίου 1921, στο παλάτι Μον Ρεπό στην Κέρκυρα.

 Η γαλαζοαίματη καταγωγή και η γνωριμία με την Ελισάβετ

Είναι ο μοναδικός γιος του πρίγκιπα Ανδρέα της Ελλάδος και της πριγκίπισσας Αλίκης de Battenberg. Είναι κατά συνέπεια εγγονός του βασιλιά Γεωργίου 1ου της Ελλάδας, ο οποίος δολοφονήθηκε το 1913, και εξάδελφος των βασιλέων Γεωργίου II και Παύλου 1ου της Ελλάδας.

Γενέθλια σε καραντίνα

Η 94χρονη Ελισάβετ και ο εδώ και 72 χρόνια σύζυγός της, παραμένουν σε καραντίνα στο κάστρο του Ουίνδσορ, δυτικά του Λονδίνου, επειδή βρίσκονται σε μια ηλικία που τους κατατάσσει στις ομάδες πολύ υψηλού κινδύνου για να νοσήσουν από κορωναϊό.

Έτσι, ο Φίλιππος θα γιορτάσει τα γενέθλιά του χωρίς κάποια δεξίωση, ή άλλους επίσημους εορτασμούς, έχοντας στο πλευρό του μόνο την Ελισάβετ και το προσωπικό τους.

Δείτε την ανάρτηση