Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στην εκπομπή «Αυτός και ο Άλλος», ο Χάρης Ρώμας.

 

Κεφάλαιο: Μάνος Χατζηδάκις

 

«Είχαν γίνει πολλά περίεργα πράγματα σε αυτή την παράσταση. Ο Μάνος Χατζιδάκις είναι για εμένα ο μεγαλύτερους διανοούμενος που γνώρισα. Είχε άποψη, γνώση και τεράστιο καλλιτεχνικό ταλέντο. Ήταν και κακομαθημένος. Δεν χαριζόταν εύκολα. Πάταγε το πόδι κάτω, τσίτωνε και έλεγε θα γίνει έτσι», είπε o Χάρης Ρώμας.

«Πρώτη φορά το λέω αυτό. Κάναμε ένα σκετς που λεγόταν η επίσκεψη. Παίζαμε 25 άτομα. Μπαίναμε ένας-ένας στη σκηνή, προσπαθούσαμε να μιλήσουμε και δεν προλαβαίναμε γιατί άλλαζε γνώμη και σταμάταγε. Κράταγε ατελείωτη ώρα. Ο κόσμος το έβλεπε με ενδιαφέρον και γέλαγε. Υπήρχε μια κωμική υπόσταση. Στο τέλος ο κόσμος άρχιζε να μας βρίζει γιατί δεν μιλούσαμε καθόλου. Εμένα λοιπόν επειδή του είχα ένα θάρρος, με βάζανε να του μιλήσω. Θυμάμαι η Σαπφώ Νοταρά μου φώναζε ‘’Μίλα του, μας ξεφτιλίζουν’’».

Τα δύσκολα χρόνια στην αρχή της καριέρας του

 

«O Μάνος είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο. Ήταν ένας άντρας παλικάρι. Δεν μπορούσε να του αντιταχθεί καμία δύναμη στον κόσμο. Δεν φαντάζεσαι τι διαδηλώσεις γινόντουσαν έξω από την παράσταση και τι βρισίδι έπεφτε. Ο Μάνος όμως δεν σήκωνε κουβέντα», είπε και προσέθεσε:

«Σκεφτόμουν πάντα ότι θα ερχόταν ο μπαμπάς μου να με δει, που δεν ήρθε ποτέ. Θυμάται ο Ιάσωνας Τριανταφυλλίδης ότι στην πρεμιέρα έβγαιναν όλοι οι ηθοποιοί με φίλους και εγώ που είχα πάρει πρωταγωνιστικό ρόλο ήμουν μόνος.

Εκείνη ήταν η εποχή που έφυγα από το σπίτι μου γιατί δεν μπορούσα να ανεχτώ και ο ίδιος την ιδέα ότι δεν είμαι επιθυμητός. Τους αποκάλυψα ότι εγώ είμαι ηθοποιός. Μέχρι τότε μια φορά είχα πει στη μητέρα μου όταν μπήκα στην ιατρική ότι θέλω να γίνω ηθοποιός και μου απάντησε ‘’τι λες βρε ψώνιο;’’».

 

Ο πρώτος του γάμος

 

«Δεν είχα αγαπήσει βαθιά. Βεβαίως είμαι άνθρωπος που παθιάζεται. Έχω ζήσει δυνατούς έρωτες και αποτυχημένους φυσικά. Αυτός ήταν αποτυχημένος γιατί μόνο ο ένας ήθελε, εγώ κατάλαβα στην πορεία ότι δεν θέλω. Αυτό είναι το πιο αποτυχημένο. Όταν είπα ότι θέλω να χωρίσω δεν το περίμενε, μου είπε ότι ήταν ευτυχισμένη

Ήμασταν και νέοι. Όσο μεγαλώνεις το μάτι σου κόβει πιο πολύ. Την γυναίκα αυτή την ερωτεύτηκα απλά και βαθιά. Την παντρεύτηκα μέσα σε 6 μήνες. Τον πρώτο καιρό, μετά τον χωρισμό μας, δεν ήθελε να με βλέπει. Πέρασαν πολλά χρόνια. Τώρα έχει τρία παιδιά», αποκάλυψε ο Χάρης Ρώμας .

Η συνάντηση με την πρώην γυναίκα του

 

«Είχαν περάσει πολλά χρόνια και ακούω στο δρόμο: ‘Μαμά μαμά, η Κατακουζίνα’. Το ένα παιδάκι φώναζε και ένα άλλο με τράβαγε από το παντελόνι. Γυρίζω, και βλέπω εκείνη, με ένα κοριτσάκι που το κρατούσε από το χέρι. Έπαθα σοκ. Είχα ακούσει ότι είχε παντρευτεί αλλά δεν είχα ιδέα για τα παιδιά. Είναι σοκαριστικό να δεις μια οικογένεια η οποία θα μπορούσε να είναι και δική σου. Μου είπε πως ‘Θέλω δεν θέλω να σε ξεχάσω είναι πολύ δύσκολο, γιατί αυτά τα παιδιά βλέπουν με μανία τα σίριαλ».