Στην Ελλάδα για διακοπές, με πτήση μέσω Βουλγαρίας, βρίσκεται ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον, αγνοώντας τις απαγορεύσεις του γιου του και πρωθυπουργού της Βρετανίας περί «απαραίτητων μόνο» ταξιδίων.

Ειδικότερα ο Στάνλεϊ Τζόνσον πέταξε από την Βρετανία στη Βουλγαρία καθώς δεν επιτρέπονται οι απευθείας πτώσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο  και στη συνέχεια πήρε δεύτερη πτήση με προορισμό την Αθήνα. Τελευταίος του σταθμός ήταν το Πήλιο όπου εκεί είναι και το πολυτελές εξοχικό του.

Πάντως η απόφαση του πατέρα του Μπόρις Τζόνσον να έρθει στην Ελλάδα έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις τόσο στη χώρα του όσο και εδώ, με τον ίδιο να απαντά πως ο ερχομός τους δεν συνιστά κανένα κίνδυνο.

Για δείπνο στο αγαπημένο του εστιατόριο στο Χόρτο

Ο 79χρονος πατέρας του Βρετανού πρωθυπουργού και πρώην Βουλευτής των Συντηρητικών ήρθε στην Ελλάδα από το Λονδίνο με ενδιάμεση πτήση από τη Σόφια της Βουλγαρίας, όπως επιβεβαίωσε ο ίδιος με αναρτήσεις στο Instagram, και χθες κάμερες τον εντόπισαν να δειπνεί μόνος του σε εστιατόριο στην παραλία του Χόρτου.

Ο Στάνλεϊ Τζόνσον δείπνησε χθες σε εστιατόριο στο Χόρτο.

Στο συγκεκριμένο εστιατόριο τρώει και ο Μπόρις Τζόνσον, όποτε επισκέπτεται την περιοχή. Tόσο τον Αύγουστο του 2018, όσο και τον Ιανουάριο του 2019, αλλά και παλαιότερα, είχε επιλέξει το Πήλιο για τις διακοπές του.

Ο Στάνλεϊ Τζόνσον είναι εδώ και χρόνια ιδιοκτήτης του ξενώνα Villa Irene στο Χόρτο, τον οποίο νοικιάζει σε ομοεθνείς του, λόγος που επικαλέστηκε άλλωστε και για τον ερχομό του στην Ελλάδα.

Ο ξενώνας είναι αγαπημένο καταφύγιο της οικογένειας Τζόνσον για διακοπές τόσο το καλοκαίρι όσο και τον χειμώνα, ενώ στο Χόρτο είχε καταφύγει και ο Μπόρις Τζόνσον μετά το διαζύγιό του, μαζί με τη νεαρή σύντροφό του τότε Κάρι Σίμοντς, την Πρωτοχρονιά του 2019.

Φωτογραφία από παλαιότερη επίσκεψη του Μπόρις Τζόνσον στο Πήλιο, για διακοπές.

Τζόνσον από Πήλιο: Οι Έλληνες χάρηκαν που με είδαν να έρχομαι

Σύμφωνα  με δημοσίευμα της Daily Mail ο Στάνλεϊ Τζόνσον, μιλώντας από το μπαλκόνι της βίλας του το βράδυ της Πέμπτης, φέρεται να δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Πρέπει να εφαρμόσω τα υγειονομικά πρωτόκολλα στον ξενώνα επειδή εδώ το παίρνουν πολύ σοβαρά. Οι Έλληνες προσπαθούν να σταματήσουν τις απευθείας πτήσεις από τη Βρετανία αλλά χάρηκαν που με είδαν να έρχομαι. Το μόνο που ήθελαν να μάθουν ήταν από πού έρχομαι και τι κάνω. Μετά μου μέτρησαν την θερμοκρασία και μου πήραν δείγμα δυο φορές. Πρέπει να φτιάξουμε αυτές τις αερογέφυρες το συντομότερο δυνατόν. Από ό,τι έχω δει, η άφιξη των Βρετανών δεν θα αποτελέσει κίνδυνο για τους Έλληνες γιατί εδώ είναι πάρα πολύ προσεκτικοί». 

Πολιτικές διαστάσεις η «ανυπακοή» Τζόνσον

Οι αντιδράσεις στη Μ. Βρετανία για την απόφαση Τζόνσον δεν άργησαν να πάρουν πήραν και πολιτικές διαστάσεις, με τον βουλευτή των Φιλελεύθερων – Δημοκρατών Τζέιμι Στόουν να κάνει λόγο για «δύο μέτρα και δύο σταθμά», ενώ εκπρόσωπος του Μπόρις Τζόνσον αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά.  

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, αναφορικά με την έλευση του Στάνλεϊ Τζόνσον στην Ελλάδα τόνισε ότι «έχουμε απαγορεύσει τις απευθείας πτήσεις μέχρι τις 15 Ιουλίου από Ηνωμένο Βασίλειο και Σουηδία. Αν κάποιος πολίτης αυτών των χωρών φτάσει στην Ελλάδα μέσω άλλης οδού, φυσικά και μπορεί να έρθει, αλλά πάντα με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας. Είναι πιο στοχευμένοι οι έλεγχοί μας από φορτισμένες επιδημιολογικά περιοχές».

Με πληροφορίες από Daily Mail, Magnesia News