Ο ερχομός του πρώτου σας παιδιού αποτελεί μία από τις πιο όμορφες και συγκινητικές στιγμές. Η αναμονή έχει πλέον τελειώσει και κρατάτε στην αγκαλιά το νέο μέλος της οικογένειας. Αν και ο πρώτος καιρός με το νεογέννητο έχει πολλές δυσκολίες, μπορείτε να καταφέρετε να τις ξεπεράσετε σύντομα μέσα από την συνεργασία και την αλληλοβοήθεια. Μερικοί τρόποι με τους οποίους θα μπορούσε να βοηθήσει ένας νέος μπαμπάς περιλαμβάνουν:

1. Ταΐστε το μωρό

Εάν η σύντροφός σας ταΐζει το μωρό με φόρμουλα, τότε μπορεί να είναι η ιδανική στιγμή για να συνδεθείτε με το μωρό σας. Αποτελεί πράγματι, μια ιδιαίτερη στιγμή που θα την θυμάστε καθ’όλη την διάρκεια της ζωής σας. Επιπλέον, θα ήταν καλό να απολαύσετε αυτές τις στιγμές παρατεταμένης αγκαλιάς, καθώς δεν θα επιστρέψει ποτέ ξανά σε αυτό το στάδιο.

2. Σηκωθείτε όταν ξυπνάει το μωρό

Ακόμα και αν η σύντροφό σας θηλάζει το μωρό, θα ήταν καλό να σηκώνεστε μαζί της ώστε να φροντίζετε το νεογέννητο ή να της δίνετε οτιδήποτε χρειάζεται την δεδομένη στιγμή. Ρωτήστε την αν υπάρχει κάτι με το οποίο θα μπορούσατε να την βοηθήσετε για να της δείξετε έμπρακτα ότι βρίσκεστε στο πλάι της αλλά και ότι είστε εκεί για την φροντίδα του μωρού σας.

3. Αλλάξτε την πάνα του

Η αλλαγή της πάνας αποτελεί μία από τις ευκολότερες διαδικασίες ενώ μπορείτε να παρακολουθείτε την σύντροφό σας, ειδικά τις πρώτες ημέρες για να μάθετε την τεχνική σωστά. Είναι καλό να επικοινωνείτε ανοιχτά μαζί της ώστε να συζητάτε για τυχόν απορίες και να βρίσκετε από κοινού λύσεις σε μικρά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν. Με αυτόν τον τρόπο όλα όσα πρέπει να κάνετε για να φροντίσετε το μωρό σας γίνονται από κοινού κι έτσι έχετε και οι δύο την ευκαιρία να ξεκουραστείτε λίγο παραπάνω.

4. Βοηθήστε τη μαμά να κάνει διάλειμμα

Γυρνώντας σπίτι μετά από μια κουραστική μέρα στην δουλειά, ενδεχομένως να θέλετε όσο τίποτα άλλο να χαλαρώσετε, το ίδιο όμως θέλει να κάνει και η νέα μαμά. Θα μπορούσατε λοιπόν, να της δώσετε λίγο προσωπικό χρόνο και εσείς να ασχοληθείτε με το μωράκι σας. Μπορείτε να παίξετε μαζί του, να το ταΐσετε, να το χαϊδέψετε ή απλά να το κρατήσετε στην αγκαλιά σας. Έτσι η σύντροφός σας θα μπορεί να αφιερώσει λίγο χρόνο στον εαυτό της για να χαλαρώσει και να αποφορτιστεί ενώ εσείς ενισχύεται το δεσμό σας με το μωρό.