Αγωγή 70 σελίδων κατά της ασφαλιστικής εταιρείας, στην οποία ο Παντελής Παντελίδης είχε ασφαλίσει το αυτοκίνητο του, κατέθεσε η Μίνα Αρναούτη, ζητώντας 1,164.137 εκατομμύρια ευρώ ως ηθική και οικονομική αποζημίωση για το τροχαίο δυστύχημα, στις 18 Φεβρουαρίου 2016.

Εφόσον δικαιωθεί, η Μίνα Αρναούτη θα αποζημιωθεί από την ασφαλιστική εταιρεία. Είναι στη διακριτική ευχέρεια της ασφαλιστικής αν θα ζητήσει το ποσό από τους κληρονόμους, δηλαδή την οικογένεια του Παντελή Παντελίδη, λόγω υπαιτιότητας του οδηγού.

Η νεαρή γυναίκα νοσηλεύτηκε συνολικά για 189 ημέρες και υποβλήθηκε σε 16 χειρουργικές επεμβάσεις. Έπειτα από περίπου 40 ημέρες στη ΜΕΘ, όταν ξύπνησε: «Δεν με αναγνώριζα στον καθρέφτη. Ήμουν ένα κουβάρι από κόκαλα, σίδερα και σωληνάκια, παντελώς αδύναμη, ανίκανη για την παραμικρή κίνηση. Μετά την αφαίρεση της τραχειοστομίας δεν έβγαινε η φωνή μου, η οποία επανήλθε σταδιακά μετά από δύο εβδομάδες».

«Ψυχολογικός πόλεμος» από την οικογένεια Παντελίδη

Ακόμα, στην αγωγή της, η Μίνα Αρναούτη κατηγορεί την οικογένεια Παντελίδη ότι την διέσυρε. «Ο δημόσιος ψυχολογικός πόλεμος που δέχθηκα, ότι δήθεν »κάλυπτα» τις »πραγματικές» συνθήκες του τροχαίου ατυχήματος ψευδόμενη πως εκείνος ήταν ο οδηγός του μοιραίου οχήματος αντί της δήθεν πραγματικής οδηγού Ευφροσύνης Κυριάκου, επιβάρυναν την ήδη κλονισμένη από το τροχαίο ατύχημα ψυχολογία μου και την ψυχική μου υγεία».

Τέλος, αναφέρει πως σε ηλικία 13 ετών έχασε τον πατέρα της σε τροχαίο και «έκτοτε ανέπτυξα φοβία και έντονη απέχθεια για την ταχύτητα και την επικίνδυνη οδηγική συμπεριφορά. Η ίδια, προσωπικά, δεν επιχείρησα ποτέ να μάθω να οδηγώ αυτοκίνητο εξαιτίας της φοβίας μου αυτής».

«Δεν μπορεί κανείς να κοστολογήσει το τι ένιωσε αυτός ο άνθρωπος»

«Καταρχάς διαφωνώ με την έκφραση αγωγή μαμούθ. Δεν μπορεί κανείς να κοστολογήσει και το μαμούθ έχει να κάνει με το πώς το βλέπει ο απέξω το νούμερο. Δεν μπορεί κανείς να κοστολογήσει το τι ένιωσε αυτός ο άνθρωπος και το τι πέρασε και τι πληγές έχει αφήσει. Το ένα εκατομμύριο ή τα δύο ή τα πέντε είναι απλά ένα νούμερο. Δεν έχουν καμιά αξία, όσο και να ακούγεται παράξενο. Όπως έχω πει και εγώ για τη δική μου περίπτωση, πιστεύω και η Μίνα θα πιστεύει το ίδιο, θα έδινε τα τριπλά λεφτά και η ίδια για να μην έχει τις αναμνήσεις από όλο αυτό και όχι τα κουσούρια. Σε αυτά τα πράγματα δεν υπάρχει νούμερο κανένα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ετεοκλής Παύλου.