Με αφορμή τη συναυλία αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο, «Τους προβολείς στήσε» στις 15-16 Ιουλίου στο Ηρώδειο, το Φεστιβάλ Αθηνών κοινοποίησε στα social media μία σπάνια φωτογραφία -από το προσωπικό αρχείο της τελευταίας του συζύγου, Μαρίας Παπαγιάννη- με τον αξέχαστο μουσικοσυνθέτη, πλάι στην Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Βλάση Μπονάτσο.

Η πρώτη συνεργασία και η δεύτερη πρόταση

«Στο θέατρο συνεργάστηκα επίσης με την Αλίκη Βουγιουκλάκη η οποία μου ζήτησε να γράψω μουσική για την παράσταση «Βίκτωρ Βικτώρια». Ήταν η δεύτερη φορά που η Αλίκη μου πρότεινε συνεργασία, η πρώτη ήταν στα τέλη της δεκαετίας του ’70 και είχα αρνηθεί.
Αυτήν τη φορά δέχτηκα γιατί υπήρξαν εγγυήσεις πως θα ήταν μία άρτια παραγωγή. Πρώτη εγγύηση ο Μάριος Πλωρίτης, βαθύς γνώστης της εποχής του Μεσοπολέμου που πραγματευόταν η παράσταση. Δεύτερη εγγύηση ήταν τα ονόματα του Ρεμούνδου στη σκηνοθεσία και του Πάτσα στη σκηνογραφία.

Όσον αφορά τη Βουγιουκλάκη, έχω να καταθέσω τις καλύτερες εντυπώσεις. Ήταν καλός άνθρωπος, πολλές φορές συμπεριφερόταν σαν μικρό παιδί και λειτουργούσε καλύτερα και από πολλούς «προοδευτικούς» του χώρου». / Θάνος Μικρούτσικος για το «Βίκτωρ Βικτώρια» (Θέατρο «Αλίκη», 1983/84, Αθήνα-Θεσσαλονίκη)».

 Στην παράσταση του Ηρωδείου, ο Χρήστος Θηβαίος θα ερμηνεύσει το «Τις Νύχτες που Κυκλοφορώ», ένα τραγούδι από το «Βίκτωρ Βικτώρια» που έγινε μεγάλη επιτυχία και εκτός σκηνής. Στην πρώτη του εκτέλεση, τραγουδήθηκε από τον Βλάση Μπονάτσο.