Ο αστέρας του Χόλιγουντ Τζόνι Ντεπ εμφανίστηκε στο δικαστήριο για την εκδίκαση της αγωγής που έχει καταθέσει κατά της βρετανικής ταμπλόιντ  The Sun για το δημοσίευμά της που υποστήριζε ότι κακοποιούσε σωματικά την πρώην σύζυγό του, την ηθοποιό Άμπερ Χερντ, την οποία κατηγορούσε για ψεύδη και εξωσυζυγικές σχέσεις.

Ο 57χρονος Τζόνι Ντεπ κατέθεσε αγωγή εναντίον της εκδοτικής εταιρείας News Group Newspapers, και του διευθυντή της εφημερίδας Νταν Γούτον, για δυσφήμιση σχετικά με ένα δημοσίευμα που υπέγραφε ο Γούτον, τον Απρίλιο του 2018, το οποίο αποκαλούσε τον Ντεπ «αυτός που χτυπάει την σύζυγό του».

Ο δικηγόρος του Τζόνι Ντεπ Ντέιβιντ Σέρμπορν, σύμφωνα με το ΑΠΕ ανέφερε σε μια γραπτή ανακοίνωσή του προς το Ανώτερο Δικαστήριο του Λονδίνου, όπου εμφανίστηκαν και οι δύο ηθοποιοί, ότι η υπόθεση για δυσφήμιση αφορά τον γνωστό ηθοποιό Τζόνι Ντεπ και ισχυρισμούς ότι κακοποίησε σοβαρά την πρώην σύζυγό του Άμπερ Χερντ.

 

«Όχι μόνο μια φορά αλλά τουλάχιστον σε 14 διαφορετικές περιπτώσεις υποστηρίζεται, προκαλώντας της σοβαρά τραύματα και ήταν τέτοια η βία ώστε η Άμπερ Χερντ να φοβάται για την ίδια της την ζωή», σύμφωνα με την ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Άμπερ Χερντ έκανε για πρώτη φορά την καταγγελία αυτή τον Μάιο του 2016 όταν εξασφάλισε περιοριστικά μέτρα εις βάρος του Τζόνι Ντεπ σε δικαστήριο του Λος Άντζελες, όπου εμφανίστηκε με μώλωπες στο πρόσωπο που είχαν προκληθεί σε ένα περιστατικό έξι ημέρες νωρίτερα.

«Υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις…που σαφώς δείχνουν ότι αυτό ήταν ένα κατασκευσμένο ψέμα από την κα Χερντ και τους φίλους της», σημείωσε ο Σέρμπορν.

Σε έγγραφα που κατατέθηκαν στο δικαστήριο η ομάδα του Τζόνι Ντεπ υποστήριξε επίσης ότι η Άμπερ Χερντ είχε ξεκινήσει μια σχέση με τον επικεφαλής της Tesla, τον Ίλον Μασκ, στις αρχές του 2015, λίγο μετά τον γάμο τους και ότι είχε συνάψει και τουλάχιστον μια εξωσυζυγική σχέση με συμπρωταγωνιστές της, εκ των οποίων κατονομάζεται ένας, ο Τζέιμς Φράνκο.

Η δίκη θα διαρκέσει τρεις εβδομάδες, είπε ο δικαστής Άντριου Νίκολ.

Ο Τζόνι Ντεπ κατέθεσε στην αρχή της δίκης και η Χερντ αναμένεται επίσης να καταθέσει.

Φορούσε ένα σκούρο κοστούμι και γυαλιά και μιλούσε με βαθιά και καθαρή φωνή.

Ο ηθοποιός ρωτήθηκε για τις απομαγνητοφωνήσεις από συζητήσεις και καυγάδες μεταξύ τους, που είχαν ηχογραφηθεί.

«Έχω την τάση να μιλάω σιγά», είπε ο Τζόνι Ντεπ όταν ο δικηγόρος του τού υπενθύμισε την κακή ακουστική της δικαστικής αίθουσας λόγω της ξύλινης επένδυσης.

Οι συνήγοροι της Sun ανέφεραν σε γραπτή ανακοίνωσή τους κατά την έναρξη της δίκης: «Οι Εναγόμενοι θα αποδείξουν ότι η περιγραφή του κ. Ντεπ ως άνδρα που χτυπάει την σύζυγό του είναι απολύτως ακριβής και αληθινή».

Θύμα ενδοοικογενειακής βίας δηλώνει ο Ντεπ

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ,  ο αστέρας του Χόλιγουντ όχι μόνο δεν αποδέχεται τις κατηγορίες αλλά αντ΄αυτού υποστηρίζει πως ο ίδιος ήταν θύμα ενδοοικογενειακής βίας από την σύζυγό του η οποία μάλιστα του είχε κόψει το δάχτυλο με ένα μπουκάλι βότκας.

Σαν μην έφταναν τα παραπάνω, σύμφωνα με τον Ντεπ η Χέρντ του είχε δώσει μπουνιά στο πρόσωπο χαρακτηρίζοντας τον δειλό.

Ο ηθοποιός υποστήριξε πως η πρώην σuζυγός του είναι ένα προβληματικό κι υπολογιστικό άτομο ενώ προκειμένου να δώσει ένα σαφές παράδειγμα της ακραίας συμπεριφοράς της, ανέφερε πως είτε η ίδια είτε κάποιο φιλικό της πρόσωπο αφόδευσε στο κρεβάτι τους.

Η Χέρντ η οποία παρευρέθηκε στη δίκη για να υποστηρίξει την εγκυρότητα του ρεπορτάζ της εφημερίδας, κληθείσα να σχολιάσει το παραπάνω, αρκέστηκε στο να υποστηρίξει πως επρόκειτο για ένα αθώο αστείο.

Το πρώην ζευγάρι του Χόλιγουντ συναντήθηκε στα γυρίσματα της ταινίας του 2011 «The Rum Diary» («Μεθυσμένο Ημερολόγιο») και παντρεύτηκε τον Φεβρουάριο του 2015.

Η Χερντ κατέθεσε αίτηση διαζυγίου έπειτα από 15 μήνες και λίγες ημέρες μετά εξασφάλισε περιοριστικά μέτρα εναντίον του Ντεπ. Τον έχει κατηγορήσει ότι στη διάρκεια της σχέσης τους την κακοποιούσε σωματικά, μια κατηγορία που ο ίδιος αρνείται.

Το διαζύγιο οριστικοποιήθηκε το 2017 όταν ήρθησαν τα περιοριστικά μέτρα και ο Ντεπ συμφώνησε να καταβάλει στην Άμπερ Χερντ επτά εκατομμύρια δολάρια.