Ο διάσημος αμερικανός ράπερ Κάνιε Γουέστ κυκλοφόρησε ένα νέο τραγούδι, με τίτλο «Donda» από το όνομα της εκλιπούσας μητέρας του, Ντόντα Γουέστ.

Ο Κάνιε Γουέστ κοινοποίησε το τραγούδι στις επίσημες σελίδες του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις 12 Ιουλίου, την ημέρα που η μητέρα του θα γιόρταζε τα 71α γενέθλιά της.

«Στη μνήμη της απίστευτης μητέρας μου για τα γενέθλιά της», έγραψε στη λεζάντα του βίντεο.

Στην αρχή του τραγουδιού ακούγεται η μητέρα του Kanye West να απαγγέλει στίχους από το single του KRS-One «Sound of da Police» του 1993.

 

Η Ντόντα Γουέστ πέθανε τον Νοέμβριο του 2007 μετά από επιπλοκές από αισθητική επέμβαση.

 

 

Ο θάνατός της οδήγησε τον τότε κυβερνήτη της Καλιφόρνια, Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ να υπογράψει τον «Νόμο της Ντόντα», ο οποίος καθιστούσε υποχρεωτικό για τους ασθενείς να λαμβάνουν ιατρική άδεια μετά από ενδελεχείς εξετάσεις προτού υποβληθούν σε αισθητική επέμβαση.

 

 

Όπως υπογραμμίζει το ΑΠΕ, ο Κάνιε Γουέστ με φόντο την διεκδίκηση της προεδρίας των ΗΠΑ, το τελευταίο διάστημα εμφανίζεται ιδιαίτερα δραστήριος.

Ο αμερικανός ράπερ και επιχειρηματίας κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα νέο τραγούδι, με τίτλο «Wash Us in the Blood», από το επερχόμενο δέκατο άλμπουμ του «God’s Country», ενώ συμμετέχει επίσης στο «Ego Death», single του Ty Dolla $ign μαζί με τους FKA twigs & Skrillex).