Μια νέα εμφάνιση πραγματοποίησε η δούκισσα του Σάσσεξ, Μέγκαν Μαρκλ, μιλώντας σε μία ψηφιακή παγκόσμια σύνοδο κορυφής για το ρόλο των γυναικών στις σύγχρονες κοινωνίες.

Συγκεκριμένα, η  38χρονη σύζυγος του πρίγκιπα Χάρι συμμετείχε στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από την πρωτοβουλία του ΟΗΕ, Girl Up, για να δώσει μια παθιασμένη ομιλία γύρω από τις  ανισότητες και τις αδικίες εξαιτίας του φύλου σε όλο τον κόσμο, επιμένοντας ότι οι νέες γυναίκες είναι το κλειδί για την παγκόσμια αλλαγή, εάν είναι πρόθυμες να βάλουν στην άκρη το μίσος και επικεντρωθούν στο να «επαινεί η μία την άλλη».

 

 

Η Μέγκαν Μαρκλ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, είπε στους συμμετέχοντες ότι πρέπει να προκαλέσουν παγκόσμιους ηγέτες και στελέχη οικονομικών «γιγάντων» προκειμένου να ξεπεραστούν οι φυλετικές διακρίσεις και η ανισότητα των φύλων, να σταματήσει η ένοπλη βία, αλλά και να υπάρξει ευαισθητοποίηση για την ψυχική υγεία και να προχωρήσει η μεταρρύθμιση στο σύστημα ποινικής δικαιοσύνης.

«Πολλοί από αυτούς, στη χειρότερη περίπτωση, δεν ακούνε μέχρι να το κάνουν», υπογράμμισε η Μέγκαν Μαρκλ στην ομιλία της.

Η δούκισσα του Σάσεξ,  προέτρεψε τους νέους συμμετέχοντες στη σύνοδο κορυφής να «συνεχίσουμε να προκαλούμε» παγκόσμιους ηγέτες.

«Κάντε τους να νιώσουν άβολα», επέμεινε.

Αναφερόμενη στον Δαλάι Λάμα, η Μέγκαν Μαρκλ συνέχισε:

«Σας προκαλώ να διευρύνετε αυτό το συναίσθημα. Ο Δαλάι Λάμα είπε “Η συμπόνια είναι ο ριζοσπαστισμός της εποχής μας”».

Η Μέγκαν Μαρκλ μίλησε επίσης για τη «δύναμη» των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, σημειώνοντας ότι έχουν τη δυνατότητα να «βοηθήσουν» και να «βλάψουν» τον αγώνα για δικαιοσύνη.

 

«Ο διαδικτυακός μας ρόλος έχει τη δύναμη να επιβεβαιώνει και να υποστηρίζει όσο και να βλάπτει», σημείωσε.

σημείωσε επίσης ότι οποιοσδήποτε αγώνας για αλλαγή ή κοινωνική δικαιοσύνη πρέπει να γίνει με «συμπόνια», επιμένοντας ότι «η συμπόνια δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να αισθάνεστε θυμό ή οργή» -αλλά μάλλον πρέπει να «διευρύνετε» αυτά τα συναισθήματα σε κάτι θετικό.

Οι συμβουλές της Μέγκαν Μαρκλ

 

Μιλώντας για την αντιμετώπιση της αρνητικότητας σε όλες τις μορφές, η Μέγκαν Μαρκ μοιράστηκε τις συμβουλές της για το πώς να το χειριστεί κανείς, τόσο προσωπικά όσο και διαδικτυακά, λέγοντας στους συμμετέχοντες στη σύνοδο ότι πρέπει να μάθουν να πνίγουν τον «θόρυβο» των αρνητικών φωνών και να δώσουν προτεραιότητα στη θετικότητα.

«Yποστηρίξτε ο ένας τον άλλον. Θα υπάρχουν πάντα αρνητικές φωνές. Πνίξτε αυτόν τον θόρυβο. Επειδή αυτό είναι απλά θόρυβος. Οι φωνές σας μπορούν και πρέπει να είναι πολύ πιο δυνατές».

Στη συνέχεια, η Μέγκαν Μαρκλ ορκίστηκε να συνεχίσει να ενθαρρύνει όλες τις νεαρές γυναίκες που ηγούνται του αγώνα για την κοινωνική αλλαγή, οι οποίες επίσης θα έχουν την υποστήριξη του πρίγκιπα Χάρι και του γιου τους, Αρτσι. «Θα σας ενθαρρύνω, όπως και ο σύζυγός μου, και ο Αρτσι», κατέληξε.

Δείτε παρακάτω ολόκληρη την oμιλία της Μέγκαν Μαρκλ: