Για τα επαγγελματικά του σχέδια, την απόφασή του να μην κάνει παιδί, αναφέρθηκε στην εκπομπή «Mini Καύσωνας» ο ηθοποιός Μέμος Μπεγνής σχολιάζοντας παράλληλα και τα  θέματα της επικαιρότητας.

«Αρχίσαμε εχθές με το θέατρο Πέτρας το θεατρικό μας “Προσοχή ο φίλος δαγκώνει”. Περιμέναμε λόγω των γεγονότων να μην έχουμε πολύ κόσμο. Αλλά είχαμε και είναι ευοίωνο αυτό. Συγκινηθήκαμε», είπε ο αγαπημένος ηθοποιός.

Μιλώντας για το θέμα της Αγίας Σοφίας ανέφερε ότι «δεν αισθάνομαι καλά γιατί αυτά είναι κειμήλια της χώρας μας. Είναι λίγο εριστική η στάση του Ερντογάν γενικά γιατί αυτά είναι μουσεία, δεν μπορεί κάποιος να τα πειράξει και δεν επιτρέπεται. Τους Έλληνες νομίζω τους προσβάλει αυτό».

Μετά από σχετικό σχόλιο του Μένιου Σακελλαρόπουλου, ο γνωστός ηθοποιός αποκάλυψε ότι κάποτε είχε ξεκινήσει καριέρα στο ναυτικό. «Ήμουν μόνιμος στο ναυτικό για τρία χρόνια, με σκοπό να φύγω. Μπήκα για να πληρώνομαι γιατί δεν ήθελα να παίρνω λεφτά για τον πατέρα μου, και για να μπορώ να έχω το χρόνο για να διαβάζω για το δίπλωμά μου στο πιάνο».

«Ο κόσμος με έχει συνδέσει περισσότερο με το θέατρο και είναι περίεργο το γεγονός ότι έχω περάσει χρόνια από τη μουσική, από πέντε χρονών. Μικρός ήμουν πολύ συνεσταλμένο παιδί. Ήμουν πολύ ντροπαλός και κλειστός. Σε μια θεατρική ομάδα στη Σαλαμίνα από όπου κατάγομαι έλεγα στη σκηνοθέτη να μην μου βάζει λόγια», είπε ο Μέμος Μπεγνής αναφορικά με την πορεία του, ενώ πρόσθεσε ότι «μπορεί κάποιος στη ζωή του να είναι ντροπαλός και συνεσταλμένος αλλά στη σκηνή να βγάζει ό,τι δεν βγάζει στη ζωή του. Η σκηνή είναι μεγάλη ψυχοθεραπεία για εμένα. Στη σκηνή κατάφερα να πατήσω στα πόδια μου και να αποκτήσω αυτοπεποίθηση».

Μιλώντας για το θέμα της οικογένειας και των παιδιών, ο δημοφιλής ηθοποιός αποκάλυψε ότι τα παιδιά δεν είναι στα σχέδιά του.

«Τα αγαπάω πολύ τα παιδιά. Δεν νιώθω ώριμος να έχω υπό την ευθύνη μου ένα παιδί. Δεν είμαι υπέρ και του μοντέλου οικογένεια. Πιστεύω ότι θα μου στερήσει πράγματα από τα καλά μου χρόνια. Νομίζω, αν και ακούγεται ανώριμο, ότι είναι ώριμο το να ξέρεις ότι δεν είσαι φτιαγμένος να κάνεις ένα παιδί. Έχω την ανιψούλα μου την αγαπημένη, αλλά μέχρι εκεί. Δεν θα ήθελα δικό μου παιδί. Πέφτουμε πολλές φορές στην παγίδα της κοινωνίας και του περίγυρου και πολλοί το κάνουν γιατί πρέπει. Και μετά έρχεται η δυστυχία, γιατί δεν ήθελαν να κάνουν παιδιά και οικογένεια. Στο σύντροφό σου σίγουρα έχεις εξηγηθεί. Πρέπει να δίνεις το στίγμα σου και από εκεί και πέρα όλα καλά», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στις επόμενες επαγγελματικές του κινήσεις, ο Μέμος Μπεγνής είπε ότι «θα κάνουμε μια τεράστια περιοδεία με το “Προσοχή ο φίλος δαγκώνει” ξεκινήσαμε από Αθήνα, πάμε τώρα προς βόρεια Ελλάδα, μετά Πελοπόννησο, Κρήτη, Κύπρο, μέχρι αρχές Σεπτέμβρη θα επιστρέψουμε Αθήνα».