Η Dua Lipa, που είχε δημοσιεύσει μια φωτογραφία με χάρτη που παρουσίαζε την Αλβανία διευρυμένη μέχρι τη Θεσπρωτία, και μια φράση που ανέφερε πως οι Κοσοβάροι-Αλβανοί είναι αυτόχθονες ομάδες, επιχείρησε να ανασκευάσει δυο μέρες μετά, έπειτα από τις επικρίσεις που δέχτηκε, καθώς αρκετός κόσμος συνέδεσε τη θέση της με την ακροδεξιά ιδεολογία της «Μεγάλης Αλβανίας».

 

 

Ανάμεσα σε αυτούς που απάντησαν στην Dua Lipa με αποστομωτικό τρόπο και η «δικιά μας» Καίτη Γαρμπή.

Η συγκεκριμένη ανάρτηση της Dua Lipa σε Twitter και Instagram, η οποία πέρασε μέρος της παιδικής της ηλικίας στο Κοσσυφοπέδιο, φέρεται να ακολούθησε τη δημοσίευση μιας αναφοράς που ζητούσε το Κοσσυφοπέδιο να εμφανίζεται στους Χάρτες της Apple ως ανεξάρτητο έθνος.

 

Η αναφορά αυτή υποστηρίχθηκε και από την άλλη διάσημη ποπ σταρ Ρίτα Ορά, που έχει επίσης δεσμούς με το Κοσσυφοπέδιο.

«Θα ήθελα πολύ να δω την Apple να δείξει ευαισθητοποίηση, βάζοντας το Κοσσυφοπέδιο στον χάρτη! Η Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο είναι μέρη που έχουν τόσα όμορφα και μεγάλα ταλέντα», ανέφερε σχετικά η Όρα.

Η Dua Lipa από την πλευρά της, εξήγησε με νέα ανάρτηση της στα social ότι «δεν είχε ποτέ σκοπό να προκαλέσει μίσος».

 

«Λυπάμαι και θυμώνω που η ανάρτησή μου παρερμηνεύτηκε σκόπιμα από ορισμένες ομάδες και άτομα που προωθούν τον εθνικιστικό αυτονομισμό, κάτι που απορρίπτω εντελώς», έγραψε αρχικά.

Και συνέχισε:

«Κάθε φορά που δημοσιεύω κάτι για το Κοσσυφοπέδιο, η ροή στο προφίλ μου… τρελαίνεται, ακόμα κι αν πρόκειται για κάτι χαρούμενο, όπως το φαγητό ή η μουσική και αντιμετωπίζω έντονη αντίσταση στην ιδέα ενός αυθεντικού πολιτισμού του Κοσόβου.

Όλοι αξίζουμε να είμαστε περήφανοι για την εθνικότητά μας. Θέλω απλώς να εκπροσωπηθεί η χώρα μου σε έναν χάρτη και να μπορώ να μιλάω με υπερηφάνεια και χαρά για τις αλβανικές ρίζες μου και τη μητέρα μου χώρα. Ενθαρρύνω όλους να αγκαλιάσουν την κληρονομιά τους και να ακούσουν και να μάθουν ο ένας από τον άλλο. Ειρήνη, αγάπη και σεβασμός σε όλους».