Σε εξέλιξη βρίσκεται για πέμπτη μέρα η δασική πυρκαγιά στην Κεχριές, με διάσπαρτες καύσεις στην έκτασή της, χωρίς να υπάρχει ενεργό μέτωπο. Στο σημείο, ωστόσο, συνεχίζουν να παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Μέχρι το βράδυ του Σαββάτου, επιχειρούσαν συνολικά στο σημείο 402 πυροσβέστες με 82 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το μηχανοκίνητο πυροσβεστικών επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της περιφέρειας Πελοποννήσου και των ΟΤΑ, ενώ μέχρι να νυχτώσει επιχειρούσαν συνεχώς δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Οριοθετήθηκε το μέτωπο στο Γραμματικό

Σε ύφεση τέθηκε σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Παρασκευή, στην περιοχή Γραμματικό Πύργου Ηλείας.

Μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου, επιχειρούσαν 120 πυροσβέστες με 45 οχήματα, 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ έως την ώρα που νύχτωσε επιχειρούσαν 2 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.

Συνδρομή παρείχαν υδροφόρες και μηχανήματα έργου της περιφέρειας Πελοποννήσου και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σε ύφεση και η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα στην περιοχή Λάλας του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Ακόμη, επιχείρησαν 30 πυροσβέστες με 11 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

Όσον αφορά τον κίνδυνο πυρκαγιάς για σήμερα Κυριακή υψηλός είναι, σύμφωνα με τον χάρτη που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στην Αττική, την Εύβοια, περιοχές της Πελοποννήσου, τη Θεσπρωτία, την Αιτωλοακαρνανία και τα νησιά του Ιονίου.