Εικοσιτέσσερα χρόνια πέρασαν από τη μέρα που η Αλίκη Βουγιουκλάκη έφυγε από τη ζωή.

Τρεις μέρες μετά τα 62α γενέθλιά της, η γεννημένη στις 20 Ιουλίου του 1934, Αλίκη Βουγιουκλάκη άφησε την τελευταία της πνοή, μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Ο θάνατός της, μόλις τρεις μέρες μετά τα γενέθλιά της, στις 23 Ιουλίου 1996, προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση και βύθισε στο πένθος τη χώρα.

Με αφορμή την θλιβερή επέτειο του θανάτου της «εθνικής μας σταρ» ο γιος της, Γιάννης Παπαμιχαήλ παραχώρησε συνέντευξη στο «Λοιπόν».

Αναφερόμενος στη μητέρα του έκανε μια συγκινητική εξομολόγηση, ενώ τόνισε πως είναι πολύ όμορφο που ο κόσμος συνεχίζει να την αγαπάει.

-Είκοσι τέσσερα χρόνια χωρίς την Αλίκη. Φεύγει ποτέ η θλίψη για τον χαμό της μαμάς;

Για εμένα είναι σαν να μην έφυγε ποτέ, είναι απίστευτο πώς πέρασαν 24 χρόνια.

-Το γεγονός πως λείπει σε όλους τους Έλληνες, ότι πόνεσε μια ολόκληρη χώρα για τον χαμό της, απαλύνει τον πόνο;

Είναι πολύ όμορφο που μεγαλώνουν νέες γενιές με τη μητέρα μου κι ο κόσμος συνεχίζει και την αγαπάει βλέπει τις ταινίες της και ακούει τα τραγούδια της.

-Είναι αυτονόητο το βάρος κι η αδικία να ασχολούνται όλοι με τη μητέρα και τον πατέρα ενός παιδιού. Πώς παλεύει κάποιος σε μία τέτοια συνθήκη. Πόσο δύσκολο είναι να είστε απλά ο Γιάννης;

Ποτέ δε με ενδιέφερε η δημοσιότητα, περνάω τον χρόνο μου ποιοτικά με τους φίλους μου και τους ανθρώπους που έχω επιλέξει να έχω στη ζωή μου.

-Κάνατε μια νέα αρχή με την απώλεια των κιλών, ανακαλύψατε την άσκηση και κόψατε το τσιγάρο. Πόσο άλλαξε η ζωή σας;

Άλλαξε πολύ νιώθω καλύτερα περπατάω αρκετά κάθε μέρα και γυμνάζομαι.