Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ, Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν, άσκησαν αγωγή εναντίον παπαράτσι, στην οποία υποστηρίζουν ότι χρησιμοποίησαν drone και άλλες μεθόδους για να βγάλουν χωρίς άδεια φωτογραφίες του γιου τους Άρτσι-Χάρισον, ενώ βρίσκονταν στην αυλή του σπιτιού τους στο Λος Άντζελες.

Στην αγωγή αναφέρεται ότι οι φωτογράφοι της Daily Mail, οι οποίοι δεν κατονομάζονται, παραβίασαν τους νόμους της ιδιωτικής ζωής της Καλιφόρνιας όταν έστειλαν drone πάνω από το σπίτι του ζευγαριού για να φωτογραφήσουν την οικογένεια, ενώ τους κατηγόρησαν ότι τρύπησαν τον φράχτη του σπιτιού.

«Κάθε άτομο και μέλος οικογένειας στην Καλιφόρνια, από το νόμο, έχει το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή μέσα στο σπίτι. Κανένα drone, ελικόπτερο ή τηλεφακός δεν μπορεί να το αφαιρέσει αυτό το δικαίωμα», δήλωσε ο δικηγόρος του ζευγαριού, Michael J. Kump, σύμφωνα με την Washington Post.

«Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ καταθέτουν αυτήν την αγωγή για να προστατεύσουν το δικαίωμα του γιου τους στην ιδιωτική ζωή στο σπίτι τους, χωρίς να εισβάλουν φωτογράφοι και για να σταματήσουν εκείνους που επιδιώκουν να επωφεληθούν από αυτές τις παράνομες ενέργειες».

Δεν είναι η πρώτη φορά που Χάρι και Μέγκαν στρέφονται εναντίον του Τύπου, καθώς είχαν απόστειλει εξώδικα και σε ταμπλόιντ στη Βρετανία. Εξάλλου, ο λόγος που έφυγαν από την Αγγλία, ήταν ακριβώς αυτός: Να μπορούν να ζουν χωρίς να τους κυνηγά παντού ο Τύπος.