Δεν είναι τυχαίο ότι η «σανίδα» είναι μία από τις πιο δημοφιλείς ασκήσεις, αφού αποτελεί τον καλύτερο τρόπο να γυμνάσουμε ολόκληρο το σώμα μας και να κάψουμε θερμίδες. Στοχεύει στην ενδυνάμωση του πυρήνα (όταν αναφερόμαστε στον «πυρήνα» του σώματος, εννοούμε τις περιοχές των κοιλια­κών τοιχωμάτων, τη λεκάνη, την οσφυϊκή περιοχή και την ικανότητά τους να σταθεροποιούν το σώμα όταν κινούμαστε) και στη βελτίωση της συνολικής δύναμης του σώματος.

Μάλιστα, η σανίδα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για τους ανθρώπους που έχουν καθιστική ζωή, καθώς επιταχύνει τον μεταβολισμό και βελτιώνει τη στάση του σώματος, ενώ μπορεί εύκολα να πραγματοποιηθεί από την άνεση του σπιτιού μας.

Και ενώ μπορεί να φαίνεται απλή άσκηση, αν έχετε δοκιμάσει να την κάνετε έστω για 1′, ξέρετε ότι αυτό δεν ισχύει στην πραγματικότητα. Ωστόσο, αξίζει να την εντάξετε στη fitness ρουτίνα σας, αφού πρόκειται για μια «θαυματουργή» άσκηση που γυμνάζει ταυτόχρονα πολλές μυϊκές ομάδες: κοιλιακούς, μυς της ράχης, τετρακεφάλους, γλουτιαίους, το πάνω μέρος της πλάτης, ώμους και χέρια. Επίσης, είναι ιδανική και για αρχάριους αφού μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμού.

Δείτε πώς θα κάνετε την άσκηση σωστά: