Ελληνίδα πολιτογραφήθηκε πριν από λίγες ημέρες η βρετανίδα συγγραφέας, η οποία έγινε ιδιαίτερα γνωστή στη χώρα μας από το βιβλίο και την ομώνυμη σειρά «Το Νησί», Βικτόρια Χίσλοπ.

Η συγγραφέας έλαβε τιμητικά την ελληνική ιθαγένεια για την παγκόσμια προβολή του μνημείου της Σπιναλόγκας και την ανάδειξη της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού.

Η έκπληξή της

H Βικτόρια Χίσλοπ μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, δηλώνοντας υπερήφανη και κατασυγκινημένη που το όνειρό της έγινε πραγματικότητα. Μάλιστα, περιγράφει με χιούμορ την έκπληξή της όταν η είδηση για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας γνωστοποιήθηκε μέσω τηλεφώνου από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Ήταν μια κανονική μέρα και χτύπησε το κινητό μου, το οποίο δεν πολυχρησιμοποιώ στην Αγγλία, συνήθως είναι στην κουζίνα. Άκουσα μια φωνή και μου είπε ότι έχει τον πρωθυπουργό της Ελλάδας! Περίμενα ένα λεπτό, δεν ήμουν αγχωμένη, απλά δεν πίστευα ότι συμβαίνει αυτό. Και ξαφνικά άκουσα τη φωνή του Κυριάκου Μητσοτάκη» εξηγεί η συγγραφέας.

Στη συνέντευξη γίνεται αναφορά στη σχέση αγάπης που νιώθει για τη χώρα μας και την πολύπαθη πορεία της μέσα στους αιώνες, εξηγώντας πως αυτή είναι και η αφετηρία της συγγραφικής δράσης .

Η Βικτώρια Χίσλοπ αποκάλυψε στοιχεία από τη συνέχεια της ιστορίας από «Το Νησί» , που συνέγραψε κατά τη διάρκεια του lock down στη Μεγάλη Βρετανία και πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα στα βιβλιοπωλεία.