Την ιστορία και το ποσό πίσω από τη μεταγραφή που έκανε η Αλίκη Βουγιουκλάκη από την εταιρεία Φίνος Φιλμ στην “Καραγιάννης – Καρατζόπουλος” παρουσίασε ο δημοσιογράφος Πάνος Ζόγκας στο αφιέρωμά του στο περιοδικό Down Town.

 

 

«Το 1967, δεύτερη χρονιά λειτουργίας της, η εταιρεία Καραγιάννης – Καρατζόπουλος καταφέρνει να αποκτήσει την πιο διάσημη σταρ της Ελλάδας και το πιο ακριβοθώρητο προϊόν που είχε ποτέ ο Φίνος, την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Για την ακρίβεια, τη στιγμή εκείνη η Αλίκη ανήκε στο ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας Δαμασκηνός – Μιχαηλίδης, στην οποία έμεινε για μικρό χρονικό διάστημα. Τότε η Αλίκη ήταν σε κόντρα με τον Φίνο γιατί είχε μεγάλες οικονομικές απαιτήσεις που δεν τις δεχόταν η εταιρεία.

 

 

Επίσης, τον έβλεπε να δείχνει εύνοια στη Τζένη Καρέζη και στη Ζωή Λάσκαρη, ένιωθε ότι έχανε το “σκήπτρο” και σκέφτηκε πως η καλύτερη απάντηση θα ήταν να πάει στη νέα ανερχόμενη δύναμη, στο απέναντι στρατόπεδο.

Η Καραγιάννης – Καρατζόπουλος την έκλεισε για τρεις ταινίες, με αμοιβή 600.000 δραχμές για κάθε μία.

 

 

Εκεί, λοιπόν, γύρισε “Το πιο λαμπρό αστέρι” με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ που έγινε η πιο εμπορική ταινία του 1967 και της εταιρείας (652.661 εισιτήρια), εκτοπίζοντας την Φίνος Φιλμ από τις πρώτες θέσεις και αμφισβητώντας την παντοκρατορία της. Επιπλέον, είναι η 14η πιο εμπορική ελληνική ταινία μέχρι σήμερα. Η τεράστια επιτυχία της ταινίας ενόχλησε τον Φίνο, ο οποίος λέγεται ότι είπε στους συμβούλους του “φέρτε πίσω την Αλίκη και δώστε της όσα ζητάει”. Η Αλίκη όμως είχε συμβόλαιο για άλλες δύο ταινίες και δεν μπορούσε να επιστρέψει αμέσως», αναφέρεται στο δημοσίευμα του Down Town.