H έκρηξη στο Λίβανο που άφησε πίσω της έναν τραγικό απολογισμό, με εκατοντάδες νεκρούς, χιλιάδες τραυματίες και ξεσπιτωμένους, έχει προκαλέσει ένα «τσουνάμι» αλληλεγγύης και συμπαράστασης για την δοκιμαζόμενη Βηρυτό.

Απλός κόσμος, κράτη και διάσημα πρόσωπα της διεθνούς showbiz, δωρίζουν ό,τι μπορούν στους πληγέντες, προκειμένου να μπορέσουν να σταθούν και πάλι στα πόδια τους.

Μια από αυτές και το διάσημο μοντέλο με την παλαιστινιακή καταγωγή Μπέλα Χαντίντ, η οποία μέσα από πρόσφατη δημοσίευσή της στο προσωπικό της account στο Instagram, εξέφρασε δημόσια τη λύπη της, ενώ παράλληλα δήλωσε ότι πρόκειται να στηρίξει τον Ερυθρό Σταυρό Λιβάνου, όπως και άλλες μικρότερες οργανώσεις.

Συγκεκριμένα η Μπέλα Χαντίντ δημοσίευσε ένα βίντεο με μια ηλικιωμένη να παίζει πιάνο ανάμεσα στα ερείπια και στην συνέχεια πληροφορίες για το πώς μπορεί οποίος θέλει να προσφέρει βοήθεια.

Στη λεζάντα της φωτογραφίας η Μπέλα Χαντίντ έγραψε:

 

«Τα μάτια και η καρδιά μου κλαίνε για τον Λίβανο. Λυπάμαι που θα πρέπει να υπομείνετε αυτού του είδους την καταστροφή αδέρφια μου… Θα δωρίσω χρήματα στον Ερυθρό Σταυρό Λιβάνου, καθώς και σε όλες τις μικρότερες οργανώσεις της τελευταίας φωτογραφίας αυτού του post.

Ελπίζω να κάνετε κι εσείς το ίδιο. 300.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί και έχουν μείνει άστεγοι. Αυτή η έκρηξη έρχεται σε μια από τις πιο δύσκολες στιγμές στην ιστορία για τον Λίβανο… με μια άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση και λιμό, πολιτική αναταραχή, έλλειψη στέγης, την πανδημία και το ποσοστό ανεργίας που ανεβαίνει, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να υποστηρίξουμε τον λαό του Λιβάνου…

Πρέπει να συνεχίσουμε να μιλάμε για αυτήν την κρίση, #PRAYFORLEBANON αλλά το πιο σημαντικό, πρέπει να υποστηρίξουμε συλλογικά την άμεση ανθρωπιστική βοήθεια.. Σε αγαπώ όλους εκεί έξω. Βηρυτός – Σε τυλίγω με μια χρυσή κουβέρτα φωτός και δύναμης. Σε βλέπω και σε υποστηρίζω. Λυπάμαι.»