Η ταινία του Αλέκου Σακελλάριου «Η Αλίκη στο Ναυτικό»  με πρωταγωνιστές την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ και μουσική Μάνου Χατζηδάκι, γυρίστηκε το 1960 και βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 1961, σημειώνοντας τεράστια εισπρακτική επιτυχία.

Μάλιστα, αποτελεί την πρώτη έγχρωμη ταινία της Φίνος Φιλμ, αλλά και της Αλίκης Βουγιουκλάκη.

Ο γιος της αείμνηστης Αλίκης Βουγιουκλάκη, Γιάννης Παπαμιχαήλ, μοιράστηκε στον λογαριασμό που έχει δημιουργήσει στο Instagram στη μνήμη της μητέρας του, ένα σπάνιο στιγμιότυπο με τους γονείς του από τα γυρίσματα της ταινίας.

Στην ασπρόμαυρη φωτογραφία βλέπουμε την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, φορώντας τις στολές των Ναυτικών Δοκίμων, από την παρέλαση που έκαναν στη Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια της ταινίας, μαζί με τον σκηνοθέτη Αλέκο Σακελλάριο.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο σταρ της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου, πριν ερωτευτούν παράφορα, μισιούνταν θανάσιμα, ενώ όπως έχει γίνει γνωστό από διάφορες πηγές, στα γυρίσματα της συγκεκριμένης ταινίας δεν έλεγαν ούτε ένα «γεια».

Δείτε παρακάτω τη φωτογραφία που δημοσίευσε ο Γιάννης Παπαμιχαήλ στο Instagram:

Από τους επικούς καβγάδες στην πρόταση γάμου

Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ γνωριζόταν με την Αλίκη Βουγιουκλάκη από τη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου, το 1952. Ως σπουδαστές έκαναν παρέα και υπήρχε αμοιβαία συμπάθεια. Όταν ωστόσο ήρθε η στιγμή να συνεργαστούν στον κινηματογράφο, τα πράγματα άλλαξαν.

Δεν υπήρχε γύρισμα χωρίς έντονους καβγάδες μεταξύ τους. Το «πειραχτήρι» της ιστορίας τις περισσότερες φορές ήταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Στην ταινία «Το Ξύλο Βγήκε Από Τον Παράδεισο», οι δύο καλλιτέχνες τσακώθηκαν πολύ άσχημα, με αποτέλεσμα να κόψουν ακόμα και την καλημέρα. Το 1961, ο Φίνος τους πρότεινε να πρωταγωνιστήσουν στην πρώτη έγχρωμη ταινία του με τίτλο «Η Αλίκη Στο Ναυτικό».

Τρία χρόνια αργότερα, ο Παπαμιχαήλ έκανε επίσημη πρόταση γάμου στη Βουγιουκλάκη κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Μοντέρνα Σταχτοπούτα», στην Ιταλία.

Τα βράδια οι δυο τους τριγυρνούσαν στα σοκάκια της Ρώμης. Στη σκηνή του φινάλε της ταινίας, όπου ο Παπαμιχαήλ πλησιάζει και φιλάει τη Βουγιουκλάκη, ο Σακελλάριος, που σκηνοθετούσε για ακόμη μια φορά, φώναξε «στοπ» για το πλάνο. Εκείνοι συνέχισαν κανονικά να φιλιούνται με πάθος.

«Τότε κατάλαβα, ότι η ζωή αντέγραψε για άλλη μια φορά την οθόνη. Ο κόσμος και οι θαυμαστές τους ήθελαν μαζί, δεν γινόταν να ξεφύγουν από αυτό», έλεγε ο Αλέκος Σακελλάριος.

Στις 18 Ιανουαρίου του 1965, το ζευγάρι ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας. Χώρισε το 1975, ύστερα από 10 χρόνια γάμου.