Ο ρόλος του γονέα σε καμία περίπτωση δεν είναι εύκολος, επομένως είναι απολύτως φυσιολογικό αν ορισμένες φορές αναρωτιέστε αν ο σύντροφός σας θα γίνει καλός πατέρας μόλις το μωρό σας έρθει στον κόσμο. Ωστόσο, υπάρχουν ήδη σημάδια που μαρτυρούν ότι ο σύντροφός σας θα γίνει ένας υπέροχος μπαμπάς.

 

 

Σημάδι 1ο – Είναι καλός σύντροφος

 

Το να είναι ένας άντρας καλός μπαμπάς δεν έχει να κάνει μόνο με το να κρατάει το μωρό σωστά, να ξέρει πώς θα το κάνει να ρευτεί ή να είναι πρόθυμος να παίξει με κούκλες. Το να είναι κάποιος καλός μπαμπάς ξεκινά με το να είναι καλός σύζυγος. Αν ο σύζυγός σας σας σέβεται, σας στηρίζει και εκτιμάει όσα κάνετε για την οικογένειά σας, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα γίνει ένας υπέροχος πατέρας.

Σημάδι 2ο – Προσαρμόζει τη ρουτίνα του στη νέα πραγματικότητα

 

Αν ο σύντροφός σας αφήνει στο παρελθόν μερικές συνήθειες που είχε μέχρι πρότινος, θέτοντας σε προτεραιότητα τις ανάγκες της κοινής σας ζωής, είναι ένα σημάδι ότι θα γίνει καλός μπαμπάς. Δεν εννοούμε να σταματήσει να βλέπει τους φίλους του ή να ξεχάσει την κοινωνική του ζωή, ωστόσο ειδικά όταν το παιδί σας είναι μωρό, η οικογένειά σας πρέπει να έρχεται πάντα πρώτη.

Σημάδι 3ο – Συμμετέχει ενεργά σε ό,τι αφορά το αγέννητο παιδί σας

 

Δεν χάνει κανένα ραντεβού που έχετε με τον γυναικολόγο σας, μιλάει στην κοιλίτσα σας, προετοιμάζει το βρεφικό δωμάτιο και διαβάζει βιβλία για νέους γονείς; Τότε πιθανότατα ο σύντροφός σας θα εξελιχθεί σε έναν υπέροχο πατέρα που δεν αντιλαμβάνεται τον ρόλο του ως επικουρικό.

Σημάδι 4ο – Αναλαμβάνει τις δουλειές του σπιτιού

 

Ένας άντρας μπορεί να είναι εκείνος που θα μαγειρεύει το φαγητό για την οικογένειά του, να διαβάζει αργότερα το παιδί για το σχολείο και να το πηγαινοφέρνει στις εξωσχολικές του δραστηριότητες. Φυσικά, κάθε άντρας (όπως και κάθε άνθρωπος) είναι διαφορετικός και μπορεί να έχει τη δυνατότητα να προσφέρει διαφορετικά πράγματα στην οικογένειά του και το παιδί του, όμως σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να βλέπει τον ρόλο του ως απλά βοηθητικό.

Σημάδι 5ο – Νιώθει άνετα να πει «σ’ αγαπώ»

 

Ένας στοργικός σύντροφος εξελίσσεται σε έναν στοργικό μπαμπά. Τα παιδιά χρειάζονται την ασφάλεια που προκύπτει από το να γνωρίζουν ότι είναι επιθυμητά, αποδεκτά και αγαπητά από την οικογένειά τους. Οι γονείς γενικά και συγκεκριμένα οι μπαμπάδες, πρέπει να αισθάνονται άνετοι και πρόθυμοι να αγκαλιάσουν τα παιδιά τους και να τους πουν «σ’ αγαπώ».