Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την κυκλοφορία του «Over Now», του καινούριου σιγκλ του The Weeknd (μαζί με τον DJ Calvin Harris) και ο διάσημος  Καναδός τραγουδιστής έδωσε, στο πλαίσιο της εικονικής μετάδοσης της τελετής για τα φετινά MTV Video Music Awards, μια εντυπωσιακή ερμηνεία του «Blinding Lights», της επιτυχίας του από το άλμπουμ «After Hours».

Στο Edge, την υψηλότερη πλατφόρμα για απόλαυση θέας στο δυτικό ημισφαίριο, στις Hudson Yards της Νέας Υόρκης, ένας ξυλοφορτωμένος, μεθυσμένος, με μώλωπες στο πρόσωπο The Weeknd ενσάρκωσε τον χαρακτήρα με το κόκκινο σακάκι από το βιντεοκλίπ του «After Hours» για να ερμηνεύσει το σιγκλ του (που ήταν Number One).

Η εμφάνισή αυτή,στα Video Music Awards ήταν σύμφωνα με το ΑΠΕ, η πρώτη του μετά την τελετή απονομής του 2015, όταν είχε δώσει μια ερμηνεία του «Can’t Feel My Face» που είχε αφήσει άφωνους τους πάντες.

Το κορυφαίο VMA, το βραβείο Βίντεο της Χρονιάς απέσπασε ο The Weeknd για την επιτυχία του «Blinding Lights».

Ο καναδός τραγουδιστής έκανε αίσθηση με τη δυναμική ομιλία του κατά την παραλαβή του βραβείου Καλύτερο R&B Βίντεο Κλιπ.

«Είναι πολύ δύσκολο για μένα να γιορτάσω αυτή τη στιγμή και να απολαύσω αυτήν τη στιγμή, οπότε απλά θα πω δικαιοσύνη για τον Τζέικομπ Μπλέικ και δικαιοσύνη για τη Μπριόνα Τέιλορ», είπε αναφερόμενος στα περιστατικά αστυνομικής βίας που συνταράσσουν τις ΗΠΑ.