Πολλά από τα ψέματα που λέμε στο άλλο μας μισό, προκύπτουν χωρίς προφανή λόγο.

Μπορεί να ευθύνεται απλώς μια κλήση στη λάθος ώρα από εκείνο τον συνάδελφο που πάντα ζήλευε, για να πιάσουμε τον εαυτό μας να προσπαθεί να «καλύψει» μια ανύπαρκτη ενοχή.

Τώρα όμως το ψέμα ειπώθηκε και οι τύψεις έχουν αρχίσει ήδη να μας κατατρώνε.

Πώς μπορούμε να ζητήσουμε συγγνώμη με τέτοιο τρόπο ώστε όντως να επιτύχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα; Και κυρίως, υπάρχει περίπτωση να μας εμπιστευτεί ξανά;

Ανακαλύψτε το γιατί

Τι ήταν αυτό που σας έκανε να στραφείτε απευθείας στο ψέμα; Είναι πολύ σημαντικό να το γνωρίζετε πριν μιλήσετε για αυτό στον σύντροφό σας. Πρώτα από όλα, γιατί θα σας ρωτήσει. Βεβαιωθείτε ότι δεν επιρρίπτετε σε εκείνον όλη την ευθύνη.

Συγχωρήστε τον εαυτό σας

Η ειλικρίνεια και η μεταμέλεια είναι απαραίτητες, όχι όμως και οι τύψεις ή η ντροπή. Όλοι κάνουμε λάθη. Αν δεν μπορέσετε να αφαιρέσετε το βάρος που νιώθετε, το μόνο που θα καταφέρετε είναι να απομακρυνθείτε ακόμη περισσότερο.

Ζητήστε τη σωστή συγγνώμη

Πείτε στον σύντροφό σας τι συνέβη και απολογηθείτε. Στη συνέχεια, απλώς ακούστε τον. Πώς νιώθει; Τι χρειάζεται για να νιώσει καλύτερα;

Μη βιαστείτε να συμφωνήσετε με αυτά που θα σας πει, γιατί δεν αποκλείεται να δείτε ότι δεν μπορείτε εντέλει να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις του.

Δείξτε έμπρακτα ότι μετανιώσατε

Το πιθανότερο είναι πως για κάποιο διάστημα θα χρειαστεί να είστε λίγο πιο «διάφανη», καθώς κατά πάσα πιθανότητα το ψέμα σας θα έχει δημιουργήσει ανασφάλεια στον σύντροφό σας.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει να κάνετε υποχωρήσεις με τις οποίες δεν αισθάνεστε άνετα, όπως για παράδειγμα να παραχωρήσετε τους κωδικούς του κινητού σας.