Ο Nicolas Di Felice ορίστηκε νέος καλλιτεχνικής διευθυντής του οίκου μόδας Courrèges.

«Πάντα ονειρευόμουν τον Courrèges, το σύμπαν του. Είναι ένας οίκος που σημαίνει πολλά για μένα και στον οποίο αναγνωρίζω τον εαυτό μου. Η απλότητά του, η σαφήνεια, αλλά και η αισιοδοξία του: Έχω την τιμή να συνεχίσω να διατηρώ ζωντανές αυτές τις αξίες με, ελπίζω, με το ίδιο πάθος και ενθουσιασμό με τον ιδρυτή» δήλωσε ο Di Felice.

Ο 37χρονος σχεδιαστής μόδας, Nicolas Di Felice όπως αναφέρει το ΑΠΕ, σπούδασε στη γνωστή Σχολή Μόδας των Βρυξελλών La Cambre και έχει εργαστεί στους οίκους Balenciaga, Christian Dior στο πλευρό του Raf Simons και Louis Vuitton με τον Nicolas Ghesquière.

Ο Βέλγος σχεδιαστής αναλαμβάνει καθήκοντα τέσσερις μήνες από τότε που ο οίκος όρισε νέο πρόεδρο τον Adrien Da Maia.

«Ο διορισμός του Nicolas Di Felice ως καλλιτεχνικού διευθυντή σηματοδοτεί μια σπουδαία μέρα στην ιστορία του οίκου. Το όραμά του για το brand, ξεκάθαρο και μοντέρνο, συνδέεται τέλεια με τις διαχρονικές αξίες του Courrèges» δήλωσε ο Da Maia.

Ο Di Felice διαδέχεται τη Yolanda Zobel, η οποία διορίστηκε καλλιτεχνική διευθύντρια το 2018. Ακολούθησε τους Sébastien Meyer και Arnaud Vaillant, ιδρυτές της εταιρείας Indie Coperni, οι οποίοι απολύθηκαν μετά από τριετή θητεία.

Ο πατέρας του μινιμαλισμού της Γαλλικής Διαστημικής Εποχής, ο Courrèges φημίζεται για το φουτουριστικό του στυλ και την εμμονή του με το λευκό. Παρά τις πολλές πρόσφατες αλλαγές παραμένει μια εμβληματική γαλλική μάρκα με πραγματικές κρυφές δυνατότητες, οπότε το ντεμπούτο του Di Felice αναμένεται με ενδιαφέρον

Ο οίκος ιδρύθηκε το 1961 από τους André και Coqueline Courrèges και στα τέλη του 2017 αποκτήθηκε από την εταιρεία Artemis, το βασικό επενδυτικό βραχίονα της οικογένειας Pinault, που ελέγχει τον Kering, τον δεύτερο μεγαλύτερο όμιλο brand πολυτελείας στον κόσμο.