Για σεξουαλική κακοποίηση κατηγορεί τον φωτογράφο Jonathan Leder το διάσημο μοντέλο Έμιλι Ραταϊκόφσκι με μακροσκελές κείμενό της στο New York Magazine.

Το 2012 και ύστερα από μια φωτογράφιση κατά την οποία η Έμιλι πόζαρε τόσο με εσώρουχα όσο και χωρίς, ο φωτογράφος φέρεται να ασέλγησε πάνω στο νεαρό μοντέλο.

Η Έμιλι, όπως ισχυρίστηκε, ήταν αρκετά μεθυσμένη όταν ο Leder της επιτέθηκε.

«Τα περισσότερα από αυτά που συνέβησαν είναι θολά εκτός από το συναίσθημα», γράφει.

Αφού φωτογραφήθηκε με τα εσώρουχα, ο Λέντερ φέρεται να είπε στην νεαρή κοπέλα: «Και τώρα ας γδυθούμε!». «Αμέσως μόλις έβγαλα τα ρούχα μου, ένα κομμάτι μου αποσυνδέθηκε από όσα συνέβαιναν. Άρχισα να αιωρούμαι έξω από τον εαυτό μου, βλέποντάς με να σκαρφαλώνω στο κρεβάτι. Λύγισα τη μέση μου και σούφρωσα τα χείλη μου, σκεπτόμενη πώς μπορεί να έδειχνα μέσα από τον φακό. Το φλας ήταν τόσο έντονο και είχα πιει τόσο κρασί που μπροστά στα μάτια μου εμφανίζονταν γιγάντιοι μαύροι κύκλοι».

«Δεν θυμάμαι να φιληθήκαμε, αλλά θυμάμαι τα δάχτυλα του να βρίσκονται ξαφνικά μέσα μου. Με βίαιο τρόπο, να σπρώχνουν, όπως δεν με είχε αγγίξει ποτέ κανείς στο παρελθόν αλλά και κανείς μετέπειτα. Μπορούσα να νιώσω το σχήμα του εαυτού μου και των κορυφογραμμών μου και ήταν πραγματικά επώδυνο».

Την επόμενη μέρα, σύμφωνα με την περιγραφή του μοντέλου, ξύπνησε και πήρε το τρένο της επιστροφής για το σπίτι της.

Εκπρόσωπος της Imperial Publishing διέψευσε εχθές κατηγορηματικά τους νέους ισχυρισμούς της 29χρονος εις βάρος του φωτογράφου: «Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι από τις τελευταίες ψευδείς δηλώσεις της κυρίας Ραταϊκόφσκι στο NY Mag, στο πλαίσιο της αδιάκοπης αναζήτησής της για δημοσιότητα. Φυσικά ο κ. Λέντερ αρνείται τους εξωφρενικούς ισχυρισμούς περί επίθεσης. Είναι θλιβερό και ανατριχιαστικό το γεγονός ότι η εκδικητικότητά της την κάνει να ψεύδεται με τέτοιο τρόπο στον Τύπο».

«Στ’ αλήθεια πιστεύετε ότι ήταν θύμα;»

Ο φωτογράφος κάνει λόγο από πλευράς του για «παιδιάστικους και φθηνούς ισχυρισμούς».

Αναφερόμενος στις πολλές γυμνές φωτογραφίσεις που έχει κάνει το μοντέλο μετά τη συνεργασία τους, ο Λέντερ είπε χαρακτηριστικά: «Ξέρετε για ποια μιλάμε, σωστά; Μιλάμε για την κοπέλα που πόζαρε γυμνή στο περιοδικό Treats! και χοροπηδούσε γυμνή στο βίντεο του Robin Thicke την ίδια περίοδο. Στ’ αλήθεια θέλετε να πιστέψει κάποιος ότι ήταν θύμα;».