Ο Καρκίνος είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα, ρομαντικά, συναισθηματικά και μονογαμικά ζώδια του ζωδιακού κύκλου.

Μονογαμία και όχι ανοιχτή σχέση

 

Ο τρυφερός και ευαίσθητος Καρκίνος δεν τα πάει καλά με τις ελεύθερες σχέσεις. Πολλές φορές μπορεί να γίνει και αρκετά ζηλιάρης, αφού θέλει την αποκλειστικότητα του ατόμου που έχει δίπλα του. Η κτητικότητά του γίνεται ευκόλως διακριτή σε αυτόν που συναναστρέφεται μαζί του.

Αν λοιπόν έχεις ξεκινήσει κάτι με έναν Καρκίνο, ο οποίος σου το παίζει δύσκολος, τότε να ξέρεις πως ναι μεν έχει αισθήματα για σένα, αλλά δεν είναι έτοιμος ακόμα για να δεσμευτεί.

Προφανώς, μπορεί να μην έχει ξεπεράσει κάποια σχέση του παρελθόντος ή πολύ πιθανό να έχει πληγωθεί και να έχει αρκετές συναισθηματικές άμυνες. Το κακό που κάνει είναι ότι πολλές φορές αφήνει τις όποιες ανασφάλειες να τον επηρεάζουν πάρα πολύ.

Για να καταφέρεις λοιπόν να τον κερδίσεις, θα πρέπει να του εκφράσεις όλα όσα αισθάνεσαι για την μεταξύ σας επαφή και προπάντων θα πρέπει να δείξεις υπομονή, μέχρι να τον καταφέρεις να σου εκδηλωθεί.

Προσπάθησε να διεισδύσεις στον ψυχισμό του, μάθε περισσότερα για εκείνον και, πριν σου γίνει εμμονή η σκέψη «πώς θα καταφέρω να έχω κανονική σχέση μαζί του», σκέψου το εξής: Πρέπει να τον κάνεις να αισθανθεί κοντά σου ασφάλεια, σιγουριά, σταθερότητα και προπάντων ζεστασιά.

Δεν είναι καθόλου έξυπνο λοιπόν, να ανταλλάξεις μαζί του σκληρά λόγια, να τον προσβάλεις ή να «παίξεις» δείχνοντας ότι εσύ παράλληλα βγαίνεις και με άλλα άτομα.

Αν θεωρείς ότι με το να τον κάνεις να ζηλέψει, αυτός θα «κολλήσει» περισσότερο, κάνεις μεγάλο λάθος. Το πιο πιθανό είναι να σε αποφύγει πλήρως και να σταματήσει να σου μιλάει.

Δεν είναι το άτομο που θα έχεις μαζί του ανοιχτή σχέση, για τον απλό λόγο ότι ο Καρκίνος θέλει μια τυπική, παραδοσιακή μονογαμική σχέση.

Κατά βάση πιστεύει ότι ερωτεύεσαι έναν άνθρωπο τη φορά και δε γίνεται να ερωτευτείς περισσότερους. Για αυτόν η μονογαμία είναι η μετουσίωση της αφοσίωσης και της αγάπης.