Το δικό της συγκινητικό αντίο στην μητέρα της Μιμής Ντενίση έδωσε με μία ανάρτησή της στο Facebook η Κωνσταντίνα Μιχαήλ.

Λίγες ώρες μετά την κηδεία της μητέρας της Μιμής Ντενίση, η ηθοποιός Κωνσταντίνα Μιχαήλ έκανε μια ιδιαίτερα συγκινητική ανάρτηση για να την αποχαιρετίσει.

Η Μιμή Ντενίση και η Κωνσταντίνα Μιχαήλ άλλωστε έχουν συνεργαστεί πολλές φορές και ειδικά στην τελευταία παράσταση «Από Σμύρνη Σαλονίκη».

«Την κυρία Μαρία Ντενίση την γνώρισα χρόνια πριν από την συνεργασία μου με την αγαπημένη της κόρη, Μιμή Ντενίση στο θέατρο. Από τότε έμεινε στο μυαλό μου η καθηλωτική της παρουσία, η ενέργειά της και κυρίως η μαγική αίσθηση που έδινε σε όλους ότι στη ζωή μπορείς και πρέπει να τα καταφέρνεις όλα. Φτάνει να τα επιθυμείς σφοδρά και να δουλεύεις γι’ αυτά.

Καθισμένη πολύ συχνά στο καμαρίνι της Μιμής -άξια μάνα, άξιων θυγατέρων- σχολίαζε, παρατηρούσε κι έλεγε καταλυτικές απόψεις για την τέχνη, την πολιτική (μεγαλωμένη σε σπίτι επιφανών ανθρώπων), αστειευότανε, ενθάρρυνε μα πάνω απ’ όλα στήριζε κι υποστήριζε τις γυναίκες.

Από την ανατροφή και την γαλούχηση των κορών της να είναι ανεξάρτητες, καλλιεργημένες και σίγουρες για τον εαυτό τους μέχρι σε μένα προσωπικά οι κουβέντες της ήταν πάντα εμψυχωτικές, ειλικρινείς και με κατανόηση για την αποστολή της γυναίκας είτε ακολουθεί τα όνειρά της για καριέρα, είτε και για οικογένεια.

Ομολογώ ότι στο μυαλό μου η Μαρία Ντενίση έχει αποτυπωθεί ως φεμινίστρια με αρχοντιά και στυλ, αλλά και σαν μια γυναίκα που έζησε μια έντονη ζωή γεμάτη συγκινήσεις , μεγάλη κι ωραία οικογένεια, δυο εγγόνια που λάτρευε -τη Μαριτίνα που της μοιάζει στο δυναμισμό και το Θανάση – αλλά πάνω απ’ όλα άφησε το αποτύπωμά της σε μας που την αγαπούσαμε και περιμέναμε μια κουβέντα της για να χαμογελάσουμε με ανακούφιση ότι στη ζωή όλα γίνονται όπως πρέπει και ποτέ δεν θα σταματάμε να ελπίζουμε και να παλεύουμε για το υψηλότερο.

Ελαφρύ το χώμα που θα τη σκεπάσει», έγραψε η Κωνσταντίνα Μιχαήλ.

Δείτε παρακάτω την συγκινητική ανάρτηση που έκανε η Κωνσταντίνα Μιχαήλ