Η σουηδική μάρκα επίπλων Hem αποκάλυψε τις δημιουργικές διαδικασίες που πήγαν στον πάγκο «Puffy Brick» του στούντιο Soft Baroque, ο οποίος είναι φτιαγμένος από μπαλόνια με jesmonite.

Aπό τι αποτελείται;

O πάγκος «Puffy Brick» αποτελείται από άμορφα μπλοκ που κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας μια καινοτόμο τεχνική χύτευσης από τον jesmonite.

Οι ιδρυτές του στούντιο Soft Baroque με έδρα το Λονδίνο, Nicholas Gardner και Saša Štucin, κλήθηκαν να δημιουργήσουν την πρώτη ροζ έκδοση του πάγκου για το κατάστημα Hem 2018 στο Λονδίνο.

Όπως εξηγεί το δίδυμο, ήθελα να πειραματιστούν. «Ήταν λίγο άγνωστο και για τους δύο», είπε ο Γκάρντνερ. «Θαυμάζουμε τη μάρκα Hem και θεωρήσαμε πολύ ελκυστικό να έχουμε ένα τέτοιο σουρεαλιστικό αντικείμενο δίπλα στα πιο οπτικά εκλεπτυσμένα κομμάτια Hem».

Στη συνέχεια σχεδιάστηκε μια δεύτερη εκδοχή με κίτρινο για τα κεντρικά γραφεία της Hem στη Στοκχόλμη. Για να φτιάξουν κάθε πάγκο, το δίδυμο έχτισε πρώτα ένα διαφανές περίγραμμα γύρω από μια ορθογώνια βάση.

Στη συνέχεια, το ντουέτο χρησιμοποίησε μια μεγάλη αντλία σύριγγας για να γεμίσει μπαλόνια με ένα υγρό μείγμα jesmonite προτού τα τοποθετήσει στα κενά. 

Τα τούβλα που μοιάζουν με σταγόνες αφαιρέθηκαν από το καλούπι, αριθμήθηκαν για να βρίσκονται στη σειρά τους και κολλήθηκαν πίσω για να σχηματίσουν την αντίθετη δομή πριν βαφτούν με τα αντίστοιχα χρώματα τους με ζεστό ροζ και κίτρινο.

Σύμφωνα με το Hem, το αποτέλεσμα εκφράζει την ουσία της δουλειάς του Soft Baroque.