Είναι ζώδιο του νερού και αυτό του δίνει ποιότητες και χαρακτηριστικά πιο ευαίσθητα. Γενικότερα διαφέρει πολύ από τα περισσότερα ζώδια.

Ιχθύς

 

Είναι ένα ευαίσθητο ζώδιο και για αυτό δίνει ιδιάζουσα σημασία στον τρόπο με τον οποίον υπάρχει επικοινωνία ανάμεσα στον ίδιο και στους γύρω του. Επηρεάζεται πολύ εύκολα όταν πάει κάτι πιο αρνητικά από όσο υπολόγιζε.

Ο Ιχθύς έχει από τη φύση του ό,τι χρειάζεται για να δημιουργεί ουσιαστικές φιλίες, που διαρκούν μια ζωή. Ιδίως αν είναι από τους πιο προχωρημένους πνευματικά εκπροσώπους του ζωδίου του, θα έχει αναπτύξει το χάρισμα να μπαίνει στη θέση του άλλου και να προσφέρεται με αυταπάρνηση.

Επιπλέον, έχει την τάση να ξεκινά βλέποντας την καλύτερη πλευρά των ανθρώπων και να τους εμπνέει, ώστε να εκδηλώνουν απέναντί του αυτήν ακριβώς την πλευρά.

Αλλά και γενικότερα, με τον τρόπο του τους παροτρύνει να συμπεριφέρονται με γνησιότητα και ειλικρίνεια. Ο Ιχθύς στις φιλίες του έχει τάση να δίνει περισσότερα απ’ όσα παίρνει. Και από αυτή την άποψη, όποιος είναι μαζί του βγαίνει κερδισμένος.

Τα ζώδια με τα οποία κάνει την καλύτερη παρέα είναι ο Καρκίνος και ο Σκορπιός, τα πάει καλά με Ταύρους και Αιγόκερους, ενώ οι Δίδυμοι του δίνουν τη μεγαλύτερη συναισθηματική υποστήριξη.

Με τον Καρκίνο και τον Σκορπιό τα πάει καλύτερα, επειδή ως ζώδια του νερού και αυτά, μπορούν να συνεννοηθούν σε ένα πιο διαισθητικό και εγκεφαλικό επίπεδο.

Με τους Ταύρους και τους Αιγόκερους τα πάει καλά, επειδή του λένε την αλήθεια και αυτό είναι κάτι που εκτιμά πολύ ο ίδιος. Ο Δίδυμος τον κάνει να απελευθερώνεται, γεγονός που χρειάζεται καθώς πολλές φορές αυτοσαμποτάρεται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: