Μέσα από μια πολύ γλυκιά και τρυφερή ανάρτηση, η Ελεονώρα Μελέτη σύστησε στους διαδικτυακούς της φίλους τη γιαγιά της, η οποία όπως αποκάλυψε πάσχει από άνοια.

Συγκεκριμένα, η Ελεονώρα Μελέτη επισκέφτηκε το σπίτι της γιαγιάς της στον Πειραιά και δημοσίευσε φωτογραφίες της στον προσωπικό λογαριασμό της στο Instagram.

Η γνωστή παρουσιάστρια στην πιο πρόσφατη ανάρτησή της στο Instagram, μίλησε στους διαδικτυακούς της φίλους για τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά της, αλλά και για το γεγονός ότι έχει άνοια και πλέον θυμάται δύσκολα.

Γράφει η Ελεονώρα Μελέτη στην ανάρτήση της

 

«Σήμερα πήγα επίσκεψη στο σπίτι της γιαγιάς μου. Πάντα μου αρέσει να πηγαίνω στον Πειραιά. Εκεί μεγάλωσα, εκεί είναι το σπίτι μου. Όλα είναι αλλιώς εκεί. Ο αέρας, οι μυρωδιές, η αναμνήσεις, η ασφάλεια. Στο σαλόνι, σε μια κλασσική σιφονιέρα «γιαγιάς» οι φωτογραφίες όλων μας.

Αυτή η φωτογραφία μου είναι η Αγαπημένη της γιαγιάς μου.
Δεν ξέρω γιατί της αρέσει τόσο πολύ… την έχει επιλέξει ανάμεσα σε αμέτρητες φωτογραφίες. Ξέρω πως θα ακουστεί αμήχανα, αλλά κάθε φορά που βλέπω τη γιαγιά μου φοβάμαι μήπως είναι κ η τελευταία.

Κ σκέφτομαι πως όλοι είμαστε τόσο …περαστικοί από εδώ. Στην ηλικία μου η γιαγιά μου απέκτησε το πρώτο της εγγόνι… 42 χρόνων ήταν. Μια καλλονή γυναίκα. «Περπατούσε κ τρίζανε οι πλάκες» λένε όσοι τη γνώριζαν πιο νέα.

Η γιαγιά μου πάσχει από άνοια. Δύσκολα θυμάται, μπερδεύεται εύκολα, μπλοκάρει, δεν έχει καταλάβει τι σημαίνει «κορονοΐος». Τη βλέπω να έχει κουραστεί, σα να έχει σταματήσει ο χρόνος για εκείνη την ώρα που για τους άλλους η ζωή συνεχίζεται. Κ μια κοιτώ τη γιαγιά μου, μια το πασαλιμανι όπου μεγάλωσα, κ μου έρχονται εικόνες η μια πίσω από την άλλη… κ συνειδητοποιώ φίλε πως ο χρόνος τρέχει. Την παρατηρώ κ προσπαθώ να την αποτυπώσω μέσα μου. Περήφανη , περιποιημένη ακόμα κ κλεισμένη μέσα στο σπίτι, να κάθεται έχοντας τα πόδια της σταυρωμένα όπως οι πριγκίπισσες, με τα κοσμήματα της, ακόμα κ αν δεν την δει κανείς, κ με τα αγαπημένα της τσιγάρα στην άκρη. Μανιακή, φανατική, πορωμένη καπνίστρια.

Ρωτώ τη γιαγιά μου: «γιαγιούλα βλέποντας πίσω σήμερα που είσαι 86 χρόνων, τελικά η ζωή περνάει γρήγορα?» «Ναι παιδί μου, αυτό μπορώ να στο πω με σιγουριά.»

Δείτε παρακάτω την τρυφερή ανάρτηση που έκανε η Ελεονώρα Μελέτη στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram: