Με την πανδημία του κοροναϊού όλα έχουν γίνει διαφορετικά. Από τον τρόπο με τον οποίο πηγαίνουμε για ψώνια μέχρι τον τρόπο που επιλέγουμε να περάσουμε τον ελεύθερό μας χρόνο, πρέπει να ακολουθήσουμε τις οδηγίες των υγειονομικών αρχών περί κοινωνικής αποστασιοποίησης, προκειμένου να περιορίσουμε την εξάπλωση του κοροναϊού.  Ακόμα και ο τρόπος που εργαζόμαστε έχει αλλάξει λόγω αυτής της ατυχούς πραγματικότητας του ιού που εξαπλώνεται. Και αν είστε έγκυος και εξακολουθείτε να εργάζεστε, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να παραμείνετε ασφαλείς ενώ εργάζεστε.

*Επενδύστε σε μάσκες πολλαπλών χρήσεων

Εάν πρόκειται να είστε σε κοντινή απόσταση με άτομα που εργάζονται στον ίδιο χώρο με εσάς, τότε είναι σημαντικό να φοράτε τη μάσκα σας ενώ εργάζεστε. Το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) όπως και ο Εθνικός Οργανισμός Δημοσίας Υγείας (ΕΟΔΥ) συνιστά την χρήση μάσκας, καθώς προστατεύει τόσο εσάς όσο και τους γύρω σας από την εξάπλωση του κοροναϊού. Είτε επιλέξετε μια χειρουργική είτε μια μάσκα πολλαπλών χρήσεων, είναι σημαντικό να την φοράτε τόσο σε ανοιχτούς όσο και σε κλειστούς χώρους με συνωστισμό, όπως είναι το γραφείο. Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε είναι να αγοράσετε μερικές επαναχρησιμοποιήσιμες μάσκες, που είναι άνετες και μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε ξανά αφού τις καθαρίσετε.

*Απολυμαντικό χεριών και καθαριστικά

Πολλοί χώροι εργασίας λαμβάνουν επιπλέον προφυλάξεις για την διατήρηση της καθαριότητας τόσο των γραφείων όσο και των εγκαταστάσεων, απαιτώντας επιπλέον καθαρισμούς για να είναι σίγουρο ότι τα πάντα έχουν απολυμανθεί.  Υπάρχουν όμως μερικές επιπλέον προφυλάξεις που μπορείτε να λάβετε για να προφυλάξετε την υγεία του μωρού αλλά και την δική σας. Μία από αυτές είναι να επενδύσετε σε απολυμαντικό χεριών ή απολυμαντικά μαντηλάκια αλλά και ήπια καθαριστικά για το γραφείο και τον χώρο σας. Άλλα αντικείμενα που δεν θέλετε να ξεχάσετε είναι το απολυμαντικό σπρέι και μερικές χαρτοπετσέτες. Αυτά τα είδη είναι ιδανικά για να τα χρησιμοποιήσετε στην αρχή της ημέρας σας προτού ξεκινήσετε να εργάζεστε, ώστε να μπορείτε να κάνετε ένα επιπλέον προληπτικό βήμα όταν πρόκειται για την ασφάλεια σας.

*Ζητήστε να εργαστείτε απομακρυσμένη

Θα ήταν καλό να ζητήσετε να εργαστείτε απομακρυσμένη από άλλα άτομα, αν η εξ’αποστάσεως εργασία δεν αποτελεί διαθέσιμη επιλογή. Για αυτό μπορείτε να συζητήσετε με την ομάδα των συνεργατών σας και να μοιραστείτε την ανησυχία σας για την ασφάλεια σας και φυσικά του μωρού. Κανονίστε μερικές μέρες ή ώρες που θα μπορείτε να μιλάτε με την υπόλοιπη ομάδα, καθώς δεν θέλετε να αποκοπείτε εντελώς.