Με αυξημένη δυναμική χτυπάει ο κοροναϊός σε 36 από τις 74 περιφέρειες της χώρας. Η Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, η Κοζάνη, η Καστοριά και οι Σέρρες, εκτός από την Αττική, πλήττονται ιδιαίτερα, καθώς πληρώνουν το τίμημα της χαλάρωσης.

Η ακτινογραφία των κρουσμάτων επιβεβαιώνει τη δραματική επίδραση που έχει η ανεμελιά των νέων στη νέα επέλαση της πανδημίας. Οι συγκεντρώσεις σε πλατείες και τα πάρτι αποδεικνύονται ολέθρια για τους νέους που δεν είναι άτρωτοι.

Σε ξενοδοχείο καραντίνας έχουν ήδη μεταφερθεί με βανάκια, οι 23 γάλλοι μαθητές που επέστρεψαν στον Πειραιά από τη Σαντορίνη με το πλοίο «Blue Star Delos», καθώς θετική στον κοροναϊό βρέθηκε η καθηγήτρια που τους συνόδευε.

Καθώς η Αττική παραμένει στο πορτοκαλί, ο φόβος όλων είναι πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση με τον αυξημένο συγχρωτισμό του χειμώνα.

Ήδη ιδιαίτερα επιβαρυμένες περιοχές από τον ιό είναι το Περιστέρι και ο Πειραιάς, το Κολωνάκι, η περιοχή γύρω από το Σύνταγμα, το Θησείο, το Μοναστηράκι η πλατεία Βικτωρίας, η Ομόνοια.

Θετικοί γιατρός, στρατιωτικός, υπάλληλος βιομηχανίας στη Λαμία

Οι αρμόδιοι ρίχνουν ιδιαίτερο επιχειρησιακό βάρος στην μάχη σε περιοχές που κινδυνεύουν να παρασυρθούν από το τσουνάμι του κοροναϊού, όπως είναι η Λάρισα όπου είναι οριακή η κατάσταση καθώς γέμισε ασθενείς το νοσοκομείο μετά το κρούσμα σε μαθητή, ενώ στην Λαμία εντοπίστηκε θετικός γιατρός, στρατιωτικός και υπάλληλος βιομηχανίας.

Η διασπορά σε όλη την Ελλάδα κάνει πλέον ειδικούς όπως η Ματίνα Παγώνη να σημειώνουν ότι το ζητούμενο δεν είναι εάν θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα, αλλά αν θα σουβλίσουμε το αρνί.

Αύξηση νοσηλευομένων σε ΜΕΘ και ΜΑΦ

Μεγάλη έξαρση του κοροναϊού εντοπίζεται σε πολλές περιφερειακές ενότητες της χώρας.

Έχουμε εκτίναξη των νοσηλειών. Από 72ο που ήταν οι νοσηλείες το τελευταίο διάστημα φτάσαμε στους 781. Εξ αυτών, οι 231 είναι σε ΜΕΘ – ΜΑΦ.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ένα 45% των νέων εισαγωγών στην Αττική, σε αντίθεση με το 60-70% που είχαμε όλο το προηγούμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα, είχαμε 42 από τις 76 νέες εισαγωγές σε νοσοκομεία της περιφέρειας.

Λιβαδειά: Συναγερμός για τα 18 κρούσματα σε εκκοκκιστήριο

Η αλματώδης αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού στη χώρα μας τον Σεπτέμβριο και ακόμη περισσότερο τον Οκτώβριο, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη μόλυνση κλειστών ομάδων ανθρώπων που λόγω της δουλειάς τους συγχρωτίζονται σε κλειστούς χώρους με συνέπεια να μεταδίδουν την covid-19.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αυτό επιβεβαιώθηκε με κρούσμα σε εκκοκκιστήριο στη Λιβαδειά, όπου η ιχνηλάτηση επιβεβαιωμένου κρούσματος από άλλο εργοστάσιο, αποκάλυψε άλλους 18 ασθενείς covid-19, χτυπώντας καμπανάκι στις υγειονομικές υπηρεσίες.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA