Νέα πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα ετοιμάζει η κυβέρνηση Κόντε στην Ιταλία, που δοκιμάζεται σκληρά από το δεύτερο κύμα του κοροναϊού. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο η χώρα κατέγραψε σχεδόν 32.000 κρούσματα και 297 θανάτους.

Μετά την αναστολή λειτουργίας κινηματογράφων και θεάτρων και το κλείσιμο των εστιατορίων στις 18:00, η κυβέρνηση εξετάζει την επιβολή καραντίνας στις κόκκινες περιοχές, όπως το Μιλάνο και η Νάπολη.

Στη Ρώμη επιχειρηματίες και μέλη συνδικάτων διαδήλωσαν χθες το βράδυ, ζητώντας μέτρα οικονομικής στήριξης.

Με μάσκες στα χρώματα της ιταλικής σημαίας, μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης είπαν όχι σε νέο lockdown.

Την επιβολή lockdown στην Αγγλία ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόρις Τζόνσον.

Η Βρετανία κατέγραψε σχεδόν 22.000 νέα κρούσματα και 326 νεκρούς σε ένα 24ωρο. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο από την αρχή της πανδημίας.

Με βάση τα νέα μέτρα, η κυκλοφορία θα επιτρέπεται μόνο για εργασία, εκπαίδευση, άσκηση ιατρικούς λόγους, καθώς και για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης. Σχολεία κολέγια και Πανεπιστήμια θα παραμείνουν ανοικτά.

Στη Μαδρίτη αρνητές του κοροναϊού συγκρούονται με την αστυνομία. Οι δρόμοι της ισπανικής πρωτεύουσας και άλλων μεγάλων πόλεων της χώρας μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης.

Νεαροί βάζουν φωτιά σε κάδους σκουπιδιών και πετάνε πέτρες εναντίον αστυνομικών. Ακολούθησαν δεκάδες συλλήψεις.

Στην πόλη Λογρόνιο του ισπανικού βορρά σημειώθηκαν βανδαλισμοί σε καταστήματα, με τον ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ να καταδικάζει τη βίαιη και απαράδεκτη συμπεριφορά μίας μειοψηφίας.

Η Ισπανία κατέγραψε 25.595 νέα κρούσματα και 239 θανάτους μέσα σε ένα 24ωρο.

Η χώρα έχει κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κλείνοντας τα σύνορα σε μη απαραίτητα ταξίδια και επιβάλλοντας νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGΑ