Πολλές είναι οι γενικότερες οδηγίες για την μέλλουσα μανούλα προκειμένου να κάνει ευκολότερη την μετάβασή της στον νέο της ρόλο. Ωστόσο, είναι εξίσου σημαντικό να προετοιμαστεί κατάλληλα και ο νέος μπαμπάς, αφού η ζωή κοντά σε ένα νεογέννητο τείνει να είναι αρκετά διαφορετική από αυτήν που είχατε συνηθίσει μέχρι πρότινος. Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορείτε να κάνετε, όσο ακόμα η σύντροφός σας είναι έγκυος, που θα σας βοηθήσουν να προετοιμαστείτε πιο εύκολα για τον νέο και συναρπαστικό ρόλο της πατρότητας. Αυτά περιλαμβάνουν:

*Περάστε περισσότερο χρόνο με την σύντροφό σας

Ένα από τα πράγματα που ξεχνούν πολλοί άνθρωποι είναι ότι μόλις γεννηθεί το μωρό, τουλάχιστον για τους πρώτους μήνες, δεν θα υπάρχει πολύς χρόνος για την μαμά και τον μπαμπά, οπότε είναι σημαντικό για τα ζευγάρια να περνούν ποιοτικό χρόνο μαζί πριν ακόμα καλωσορίσουν το μωρό τους. Δεν είναι ανάγκη να κάνετε κάτι μεγάλο ή κάτι που δεν σας ταιριάζει. Μπορεί να είναι ένα απλό ραντεβού στο σπίτι, όπου θα απολαύσετε το αγαπημένο σας γεύμα. Οτιδήποτε, αρκεί να αποτελεί μια δραστηριότητα που απολαμβάνετε και οι δύο εξίσου.

*Κοιμηθείτε.. όσο μπορείτε

Μην θυσιάζετε την ξεκούρασή σας γιατί σίγουρα θα την χρειαστείτε.. Όταν το μωρό έρθει στο σπίτι, ενδεχομένως να δυσκολευτείτε να κοιμηθείτε για αυτό είναι σημαντικό να μην σπαταλάτε.. τις δυνάμεις σας. Ακόμα και ο μικρός ύπνος για περίπου 15 λεπτά μπορεί να σας βοηθήσει να «γεμίσετε» τις μπαταρίες σας και να αισθανθείτε αναζωογονημένοι. Μαζί με εσάς μπορεί να κοιμάται όποτε μπορεί και η μέλλουσα μανούλα, καθώς ο ύπνος είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τις έγκυες γυναίκες να αντιμετωπίσουν την κόπωση της εγκυμοσύνης.

*Περάστε χρόνο με άλλο μπαμπά

Μερικοί άνδρες τείνουν να φοβούνται ότι δεν ξέρουν τι θα έρθει μόλις φτάσουν τα μωρά τους, πράγμα που είναι φυσιολογικό ειδικά για τον νέο μπαμπά. Μπορείτε να αντιμετωπίσετε αυτό το φόβο και να προετοιμαστείτε καλύτερα, συνομιλώντας και περνώντας χρόνο με άλλους μπαμπάδες. Φυσικά, όλα τα μωρά είναι διαφορετικά, αλλά οι άλλοι μπαμπάδες θα μπορούν να σας μεταδώσουν πληροφορίες που δεν γνωρίζατε για θέματα που δεν ξέρατε ότι πρόκειται να σας απασχολήσουν.

*Κάντε την έρευνά σας

Οι γυναίκες τείνουν να κάνουν πολλή έρευνα σχετικά με διάφορα θέματα που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη, την υγεία του μωρού αλλά και γενικότερα την μητρότητα. Το ίδιο είναι σημαντικό να κάνετε και εσείς, καθώς έτσι θα προετοιμαστείτε επαρκώς και θα υποστηρίξετε έμπρακτα την σύντροφό σας. Ένα από τα βασικότερα πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν ακόμα φτάσει το μωρό είναι έρευνα αναφορικά με την φροντίδα του για να μπορέσετε να βοηθήσετε ειδικά τις πρώτες ημέρες αλλά και μετέπειτα.