Τα δικαιώματα για τη νουβέλα Breakfast at Tifanny’s του Truman Capote, αποτελούν αντικείμενο αγωγής στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες.

Η αγωγή αμφισβητεί μια εταιρεία που ιδρύθηκε από τον Capote πριν από το θάνατό του, η οποία διεκδικεί να έχει το δικαίωμα να αναπτύξει μια σειρά prequel, sequel κλπ εμπνευσμένη από την ταινία του 1961.

Η αγωγή κατατέθηκε την Τετάρτη. Ο Allan Schwartz, ο διαχειριστής της φιλανθρωπικής οργάνωσης, ισχυρίζεται ότι τα δικαιώματα της νουβέλας του 1958 επανήλθαν στον executor του Capote μετά το θάνατό του το 1984.

«Πόλεμος» για τα δικαιώματα της ταινίας

 

Τα δικαιώματα μεταφέρθηκαν στη συνέχεια στη φιλανθρωπική οργάνωση. «Το 1991, ο ενάγων και το Capote Estate συνήψαν συμφωνία με την Paramount, σύμφωνα με την οποία η Paramount επέλεξε ορισμένα δικαιώματα sequel και prequel, μεταξύ άλλων, όσον αφορά την ταινία», αναφέρει η καταγγελία.

«Η συμφωνία προέβλεπε ότι, εάν δεν είχε παραχθεί κινηματογραφική ταινία εντός ορισμένου χρονικού διαστήματος, τα δικαιώματα θα επανέρχονταν στον ενάγοντα».

Δεν έγινε ταινία, επομένως η καταγγελία ισχυρίζεται ότι τα δικαιώματα επιστρέφονται. Η Paramount ισχυρίζεται ότι δεν είχε καμία υποχρέωση να κάνει την ταινία, αλλά αγόρασε το δικαίωμα να το κάνει με 300.000 $.

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι έχει προσεγγιστεί από πολλές παραγωγές που ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν μια τηλεοπτική σειρά βασισμένη στη νουβέλα. Η Paramount ισχυρίζεται ότι σκοπεύει να κάνει μια ταινία και να την πουλήσει. Παράλληλα δεν έχει σχολιάσει την αγωγή.